Dat klopt, havermout is van nature glutenvrij. Het is alleen vaak ‘besmet’ met gluten. Dit komt doordat haver vaak wordt geoogst, getransporteerd of bewerkt in een omgeving waar graansoorten bewerkt worden die wel gluten bevatten. Havermout wordt hierdoor door de Europese wetgeving gezien als een glutenbevattende graansoort. Kies er altijd voor om havermout te kopen met glutenvrije logo. Dan weet je zeker dat je een 100% glutenvrij product gebruik. We leggen je graag verder uit wat de glutenvrije haverproducten van Consenza zijn.
Judith gebruikte voor het recept van de glutenvrije bananencake de glutenvrije havermout van Consenza. Sinds kort heeft Consenza glutenvrije havermout, havervlokken en haverzemelen in het assortiment. Als je Judith langer volgt, dan weet je dat ze heel veel bakt met glutenvrije haverproducten. Ideaal voor de glutenvrije keuken. Niet alleen om mee te bakken, maar ook om te eten in je yoghurt of om granola van te maken. De glutenvrije havermout, havervlokken en haverzemelen shop je in onze foodshop!
De glutenvrije haverproducten zijn ideaal bij het bakken in de glutenvrije keuken. De havermout in deze luchtige glutenvrije bananencake is niet alleen lekker, maar ook nog eens verantwoord. De nieuwe glutenvrije haverproducten zijn namelijk allemaal biologisch. Goed voor jezelf en goed voor de wereld! Ook is aangetoond dat bèta-glucaan van haver het bloedcholesterol kan verlagen/verminderen bij een dagelijkse inname van 3g bèta-glucaan van haver. Een echt power product dus!
Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur Judith – Ik eet vrij. Op zoek naar meer glutenvrije inspiratie? Probeer eens een glutenvrije cheesecakebites of een Valentijns tompoucen.