Glutenvrije haverproducten van Consenza

Glutenvrije havermout, havervlokken en haverzemelen

 Is havermout glutenvrij of niet? Een veel gestelde vraag!

Havermout is toch van nature glutenvrij? Dat klopt, havermout is van nature glutenvrij. Alleen is havermout vaak ‘besmet’ met gluten. Dit komt doordat haver vaak wordt geoogst, getransporteerd of bewerkt in een omgeving waar graansoorten bewerkt worden die wel gluten bevatten. Havermout wordt hierdoor door de Europese wetgeving gezien als een glutenbevattende graansoort. Als je ervoor kiest om havermout te kopen, dan weet je zeker dat het 100% glutenvrij is als het glutenvrije logo erop staat.

 

Glutenvrije havermout, havervlokken en haverzemelen

Sinds kort heeft Consenza glutenvrij havermout, havervlokken en haverzemelen in het assortiment. Als je Judith langer volgt, dan weet je dat ze heel veel bakt met havermout en havervlokken. Ideaal voor de glutenvrije keuken. Niet alleen om mee te bakken, maar ook om te eten in je yoghurt of om granola van te maken. Hieronder legt Judith je uit wat het verschil is tussen havermout, havervlokken en haverzemelen.

De haverkorrel kan je opdelen in 3 delen. De haverpel, de haverzemel en het havergrut. Het is het binnenste gedeelte van de haverkorrel. De haverpel is niet eetbaar.

Haverzemelen: haverzemel is de beschermlaag van het havergrut. De zemelen zijn rijk aan eiwitten.

Havervlokken: havervlokken worden gemaakt van het havergrut. Dit is het binnenste van de haverkorrel. Deze wordt gestoomd en geplet. Dan krijg je een havervlok. Havervlokken zijn ideaal voor het maken van granola.

Havermout: door de havervlokken nog een keer te stomen en plat te slaan, krijg je havermout. Dat maakt havermout fijner van structuur dan de vlokken. Havermout is ideaal voor het bakken van taart, baked oats en om pap van te maken.

 

Ben jij ook fan van havermout?

Dan heeft Consenza een verzameling aan recepten die je kan maken met de glutenvrije havermout en havervlokken. Bijvoorbeeld de glutenvrije havermout bananencake met creamcheese topping! 

Consenza heeft sinds kort ook flapjacks in het assortiment. Dat zijn tussendoortjes gemaakt van glutenvrije havervlokken. Deze zijn verkrijgbaar in de smaken coconut cranberry & peanutbutter.