Glutenvrije Stroopwafel Cheesecake Bites

Houd jij van cheesecake? Dan moet je deze cheesecake bites echt eens proberen. De cheesecake bites maak je zonder oven. Je hebt maar 5 producten nodig om ze op tafel te toveren. De bites zijn romig en hebben een chewy bodem van glutenvrije stroopwafels. Ja je leest het goed, stroopwafels! En niet zomaar stoopwafels, maar stroopwafels met gezouten karamel. Benieuwd welke glutenvrije stroopwafels ik gebruikt heb? Lees snel verder!

 

Glutenvrije stroopwafels van Consenza, deze wil je!

Waarschijnlijk ken je glutenvrije stroopwafels van Consenza wel. Als je die al goed vindt, dan heeft Consenza nu een nieuwe variant die nóg lekkerder is. De stroopwafels gezouten karamel. Dat zijn enorm lekkere stroopwafels met een zacht zoete karamel en een korreltje zout. De smaak van de gezouten karamel en de frisse roomkaas gaan heel goed samen. Een ware smaaksensatie. De stroopwafels zijn naast dat ze glutenvrij zijn ook koemelkvrij. Let op ze kunnen wel sporen van koemelk bevatten.

 

Porties: 9

Totale tijd: 15 minuten + 5 uur afkoeltijd

Keukenbenodigdheden:

  • Bakvorm vierkant 20×20 cm
  • 1 bakpapiertje
  • 1 keukenmachine

 

Ingrediënten:

Bodem:

  • 3 stuks stroopwafels gezouten karamel Consenza Glutenvrij
  • 30 gram (plantaardige) boter gesmolten

 

Cheesecake laag

  • 400 gram dikke creamcheese (mon chou op kamertemperatuur)
  • 100 gram poedersuiker

 

Topping

  • stukjes stroopwafel
  • 50 gram pure chocolade

 

Aan de slag:

  1. Vermaal de stroopwafels in de keukenmachine. Maak het niet helemaal fijn. Stukjes stroopwafel in de bodem is superlekker!
  2. Smelt de boter in de magnetron op 800 watt voor 15 seconden. Roer de gesmolten boter en vermalen stroopwafel door elkaar.
  3. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het stroopwafelmengsel over de bakvorm. Duw aan met een lepel. Zet de bodem in de vriezer.
  4. Meng de creamcheese met de poedersuiker. Giet dit op de bodem. Zet de bakvorm terug in de vriezer voor een uur.
  5. Smelt de chocolade au bain-marie. Maak de cheesecake af met gesmolten chocolade en stukjes stroopwafel.
  6. Zet de cheesecake bites minimaal 4 uur in de koelkast. Je kan ze ook in de vriezer zetten en een uur voor je ze serveert in de koelkast zetten.

 

Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur Judith – Ik eet vrij. Op zoek naar meer glutenvrije inspiratie? Probeer eens een glutenvrije stroopwafeltaart of een Valentijns tompoucen. Via deze link kom je bij de gratis te downloaden weekplanner boordevol glutenvrije recepten.