Hartige taart met broccoli

Deze hartige taart is een heerlijk ovengerecht met een lekkere glutenvrije bodem. Een stukje hartige taart, salade erbij en je hebt een complete maaltijd. Ook koud te serveren als borrelhapje of als hartig tussendoortje. Lekker én simpel.

Ingrediënten

  • 5 plakjes Consenza glutenvrij bladerdeeg (is ook lactosevrij)
  • 500 gr broccoli
  • Cheddar (hoeveelheid afhankelijk van wat je lekker vindt)
  • 5 eieren
  • 200 gr roomkaas
  • Pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Optioneel: wat gebakken spekjes

Bereidingswijze

  1. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal eventueel het rooster eruit en bekleed met bakpapier.
  3. Kook de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten in een pan met kokend water.
  4. Vet een kleine quichevorm in met een beetje olie of boter. Bekleed de vorm (circa 20 cm) met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  5. Vul hem met de broccoli en cheddar (en eventueel met de gebakken spekjes). De hoeveelheid cheddar is afhankelijk van hoeveel je lekker vindt.
  6. Klop de eieren met roomkaas en peper en zout en giet dit erover heen.
  7. Garneer de hartige taart met pijnboompitten en doe hem voor 45 minuten in de oven.

Enjoy!

Dit recept is gemaakt door Marlie van Glutenvrij Smullen. Benieuwd naar meer glutenvrije recepten? Bekijk dan zeker ook de rijstwafels met avocado, ei en tomaat en glutenvrije perziktaart.

Hartige taart met broccoli