Glutenvrije perziktaart

Perziken geven écht een zomers gevoel! Een fluweelzachte donkerrode en oranje buitenkant met een heerlijk zoete vulling. Je kunt ze gebruiken in je ontbijt, smoothies en taartjes. In dit geval heeft Judith met Consenza bladerdeeg en perziken een heerlijke perziktaart gemaakt. De taart is een combinatie van een galette en appelflappen, maar dan met perzik uiteraard.

Tips:

  • Je kan voor deze taart ook nectarines gebruiken;
  • Wil je deze taart ook nog maken zonder geraffineerde suikers, vervang de 2 el suiker dan door suikervervanger of laat de suiker helemaal weg. De perziken zijn zo zoet van zichzelf, dat de taart zonder de extra suiker ook erg lekker is;
  • Let op dat de randen van de taart niet te donker worden, draai de oven dan eventueel terug naar 150 graden. Bak de taart dan 10 minuten langer;
  • Snijd 1 perzik extra en maak van de 2 blaadjes bladerdeeg die je overhoudt perzikflappen.

Porties: 6 stuks

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden glutenvrije perziktaart

  • Langwerpige bakvorm met losse bodem 32 x 11 cm
  • Mengkom

Ingrediënten glutenvrije perziktaart

  • 4 plakjes glutenvrij bladerdeeg van Consenza
  • 3 perziken of nectarines
  • 4 tl kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 el amandelschaafsel
  • Boter om de vorm mee in te vetten

Bereidingswijze glutenvrije perziktaart

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien;
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden;
  3. Snijd de perziken in plakjes. Doe ze in een kom. Voeg 2 tl suiker en een ½ tl kaneel. Roer door en laat even staan;
  4. Rol het bladerdeeg wat uit. Vet de bakvorm in en verdeel de plakjes over de vorm;
  5. Meng 2 tl suiker met een ½ tl kaneel en verdeel over de bodem van de taart. Houd eventueel wat een klein beetje achter om ook op de randjes te doen;
  6. Leg de schijfjes perzik dakpansgewijs in 2 rijen over de bodem;
  7. Duw daarna de bladerdeeg zijkanten iets naar binnen. Verdeel wat suiker over de randjes;
  8. Verdeel de amandelen over de perziken;
  9. Bak de taart in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

Geniet ervan!

Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur Judith – Ik eet vrij. Benieuwd naar meer glutenvrije recepten? Bekijk dan zeker de kokosmakronen kwarktaart en glutenvrije appelcake met stroopwafel.

Perziktaart