Zachte glutenvrije muffins met kokoscrumble
Maak eenvoudig zachte glutenvrije muffins met kokoscrumble
Zelf glutenvrije en koemelkvrije muffins maken? Dat kan je eenvoudig doen met dit heerlijke recept. Deze glutenvrije muffinszijn niet de reguliere cakejes. De muffins zijn zacht, gezoet met banaan en met de heerlijke smaakcombinatie van citroen en kokos. Binnen 15 minuten staan de muffins al in de oven. In Nederland eten we vaak zoete muffins en in Amerika zit de smaak meer tussen cake en brood in. Dit recept bevat (op de crumble na) geen geraffineerde suikers en gaat meer richting bananenbrood. Erg lekker om dus als ontbijtje of snack te eten!
Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur Judith – Ik eet vrij.
Glutenvrij mini kokosrotsjes
Onze glutenvrije kokosrotsjes zijn niet alleen lekker om zo te eten, je kan er ook mee aan de bak. Door de kokosrotsjes te verkruimelen of vermalen in de keukenmachine krijg je een ontzettend lekkere crumble. Deze crumble is ideaal voor op muffins of taart. Door de stukjes te bakken krijg je een chewy bite met knapperige stukjes. Dit geeft muffins of taart een tropische twist!
Je kan de kokosrotsjes ook gebruiken voor de bodem van een taart. Als je kokosrotsjes vermaalt en ze daarna goed aandrukt in een taartvorm, dan heb je een goede kokostaartbodem.
Keukenbenodigdheden:
- Muffin vormpjes (6 grote of 8 kleine)
- Mixer
- Keukenmachine/hakker
Ingrediënten glutenvrije muffins
- 175 gram glutenvrij meel
- 150 gram (plantaardige) boter of 150 ml (plantaardige) melk
- 2 theelepels bakpoeder
- 6 Consenza kokosrotsjes
- 1 theelepel vanille-essence of 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 3 rijpe bananen
- 5 zachte dadels in stukjes
- 1 citroen
- Eventueel: 2 eetlepels kaneel
Aan de slag:
- Verwarm de oven voor op 170 °C, gasovenstand 3;
- Mix de boter zacht in een kom;
- Voeg de eieren en vanille-essence toe en mix mee;
- Prak de bananen. Voeg de bananen toe en mix ook mee.
- Voeg het glutenvrije meel, bakpoeder en eventueel kaneel toe en mix kort mee;
- Hak de dadels in stukjes en roer door het beslag;
- Rasp de citroen en roer de rasp door het beslag;
- Doe het beslag in de muffinvormpjes;
- Vermaal 6 Consenza kokosrotsjes in de keukenmachine. Verdeel de kokoscrumble over de muffins.
- Bak de muffins in 20-25 minuten gaar.
Bewaaradvies & tip
Bewaar de muffins in de koelkast. Door de bananen in het recept worden de muffins dan zelfs nog lekkerder en smeuïger.
Tip: met dit recept kan je ook een cake maken. Gebruik dezelfde ingrediënten en verdeel het beslag over een ingevette cakevorm. Bak de cake in 55 minuten gaar.
Op zoek naar meer glutenvrije inspiratie? Probeer eens een glutenvrije cheesecakebites of een Valentijns tompoucen.
Zachte glutenvrije muffins met kokoscrumble
Maak eenvoudig zachte glutenvrije muffins met kokoscrumbleZelf glutenvrije en koemelkvrije muffins maken? Dat kan je eenvoudig doen met dit heerlijke recept. Deze glutenvrije muffinszijn niet de reguliere cakejes. De muffins zijn zacht, gezoet met banaan en met de heerlijke smaakcombinatie van citroen en kokos. Binnen 15 minuten staan de muffins al in de oven. In Nederland eten we vaak zoete muffins en in Amerika zit de smaak meer tussen cake en brood in. Dit recept bevat (op de crumble na) geen geraffineerde suikers en gaat meer richting bananenbrood. Erg lekker om dus als ontbijtje of snack te eten!Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur Judith – Ik eet vrij.Glutenvrij mini kokosrotsjes Onze glutenvrije kokosrotsjes zijn niet alleen lekker om zo te eten, je kan er ook mee aan de bak. Door de kokosrotsjes te verkruimelen of vermalen in de keukenmachine krijg je een ontzettend lekkere crumble. Deze crumble is ideaal voor op muffins of taart. Door de stukjes te bakken krijg je een chewy bite met knapperige stukjes. Dit geeft muffins of taart een tropische twist!Je kan de kokosrotsjes ook gebruiken voor de bodem van een taart. Als je kokosrotsjes vermaalt en ze daarna goed aandrukt in een taartvorm, dan heb je een goede kokostaartbodem.
- 175 gr glutenvrij meel
- 150 gr (plantaardige) boter of 150 ml (plantaardige) melk
- 2 tl bakpoeder
- 6 Consenza kokosrotsjes
- 1 tl vanille-essence of 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 3 rijpe bananen
- 5 zachte dadels in stukjes
- 1 citroen
- 2 el kaneel optioneel
Verwarm de oven voor op 170 °C, gasovenstand 3
Mix de boter zacht in een kom
Voeg de eieren en vanille-essence toe en mix mee
Prak de bananen. Voeg de bananen toe en mix ook mee
Voeg het glutenvrije meel, bakpoeder en eventueel kaneel toe en mix kort mee
Hak de dadels in stukjes en roer door het beslag
Rasp de citroen en roer de rasp door het beslag
Doe het beslag in de muffinvormpjes
Vermaal 6 Consenza kokosrotsjes in de keukenmachine. Verdeel de kokoscrumble over de muffins
Bak de muffins in 20-25 minuten gaar
Bewaar de muffins in de koelkast. Door de bananen in het recept worden de muffins dan zelfs nog lekkerder en smeuïger.
Tip: met dit recept kan je ook een cake maken. Gebruik dezelfde ingrediënten en verdeel het beslag over een ingevette cakevorm. Bak de cake in 55 minuten gaar.
Op zoek naar meer glutenvrije inspiratie? Probeer eens een glutenvrije cheesecakebites of een Valentijns tompoucen.