Glutenvrije tarte aux profiteroles – soesjestaart

Wat is een tarte aux profiteroles?

Tarte aux profiteroles betekent in het Nederlands een taart met soesjes. Je kan zelf aan de bak gaan en ook nog eens de soesjes zelf maken, maar de taart maken met glutenvrije soesjes uit de winkel zijn net zo lekker. En deze taart is vrij eenvoudig te maken met kant-en-klare mini slagroomsoesjes van Consenza.

Consenza heeft glutenvrije mini slagroomsoesjes in hun assortiment. Een pak bevat 20 soesjes en dat zijn er precies genoeg om 1 taart mee te vullen. Of neem 19 soesjes voor de taart en snoep er lekker eentje op tijdens het bakken. De soesjes zijn goed van smaak en rijkelijk gevuld met slagroom. Ze zijn precies groot genoeg voor deze taart, ideaal. De glutenvrije slagroomsoesjes van Consenza vind je in het vriesvak bij o.a. de Albert Heijn XL.

Maak kerst compleet met deze glutenvrije soesjestaart!

De kerst staat voor de deur en dat betekent dat je uit wilt pakken met mooie gerechten. Verras je gasten met deze prachtige taart. Met deze tarte aux profiteroles steel je zeker weten de show. De taart is een echte eyecatcher en ook nog eens overheerlijk.

 

RECEPT

Keukenbenodigdheden:

  • Taartvorm 23 cm
  • Spuitzak
  • Bakpapier + 100 gram rijst

Ingrediënten:

Bodem:

  • 120 gram glutenvrij (bak)meel
  • 40 gram kristalsuiker
  • 60 gram ongezouten (room)boter
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • Boter om de taartvorm in de vetten

 

Chocoladelaag:

  • 200 gram melkchocolade
  • 200 ml verse slagroom

Topping:

  • 100 gram pure chocolade
  • 1 pak glutenvrij mini slagroomsoesjes van Consenza
  • 100 ml slagroom
  • 1 el kristalsuiker
  • Eventueel: 1 el mascarpone

 

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden;
  • Haal de glutenvrije slagroomsoesjes uit de vriezer;
  • Meng alle ingrediënten voor de bodem en kneed dit tot een bol. Leg het beslag minimaal 15 minuten in de koelkast;
  • Verwarm de oven voor op 170 graden;
  • Vet de taartvorm in en verdeel het deeg over de vorm. Is het deeg niet goed te rollen met de deegroller, verdeel het beslag dan met je vingers/lepel;
  • Bak de bodem blind. Doe dit door bakpapier op taartbodem te leggen en daarop 1 cm rijst. Hierdoor komt de bodem niet omhoog tijdens het bakken;
  • Bak de bodem in 25 minuten gaar. Laat de bodem daarna afkoelen;
  • Smelt de melkchocolade au-bain marie. Voeg daar 200 ml slagroom aan toe en roer goed door;
  • Giet de gesmolten chocolade op de taartbodem;
  • Verdeel de glutenvrije slagroomsoesjes over de chocolade. Druk ligt aan;
  • Smelt daarna de pure chocolade au-bain marie. Versier de taart met sliertjes gesmolten pure chocolade;
  • Laat de taart minimaal 1,5 uur uitharden in de koelkast;
  • Klop daarna de slagroom met de suiker stijf en maak toefjes tussen de soesjes.

 

Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur Judith – Ik eet vrij. Op zoek naar meer glutenvrije inspiratie? Probeer eens een glutenvrije cheesecakebites of een Valentijns tompoucen.