Glutenvrije en koemelkvrije stroopwafeltaart

Een échte Hollandse stroopwafeltaart met een chewy glutenvrije stroopwafelbodem en plantaardige topping, dus ook koemelkvrij!

 

Keukenbenodigdheden

  • Keukenmachine
  • Mengkom + mixer
  • Sloffenring 24 cm
  • Spuitzak met rond spuitmondje (of knip een pintje af)

Ingrediënten:

Stroopwafelbodem:
Topping:
  • 200 ml plantaardige slagroom om op te kloppen
  • 2 el poedersuiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 el schenkstroop
  • 2 el plantaardige creamcheese op kamertemperatuur
  • Decoratie: stroopwafels in stukjes + schenkstroop

Aan de slag:

    1. Maak ‘stroopwafelmeel’ door de stroopwafels te vermalen in de keukenmachine;
    2. Kneed alle ingrediënten voor de bodem tot een samenhangend geheel. Maak er een bol van en leg deze 30 minuten in de koelkast;
    3. Verwarm de oven voor op 170 graden;
    4. Haal het deeg uit de koelkast en leg op een stuk bakpapier. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte. Het deeg is waarschijnlijk plakkerig. Bestuif het bakpapier en de deegroller met glutenvrij meel, dan rolt het deeg goed uit. Steek de vorm uit met de sloffenring. Haal het overtollige deeg buiten de ring weg. Laat de ring zitten!
    5. Leg het deeg met sloffenring op een bakplaat en bak de bodem in 15 minuten gaar;
    6. Laat de bodem afkoelen.
    7. Klop de slagroom stijf. Plantaardige slagroom moet altijd goed koud zijn voor je deze gaat kloppen;
    8. Voeg de poedersuiker, stroop en kaneel toe;
    9. Voeg de creamcheese toe en klop nog kort mee.
    10. Doe de room in een spuitzak en spuit bolletjes op de stroopwafelbodem. Maak af met stukjes stroopwafel en stroop.

 

De stroopwafeltaart is ideaal om te serveren bij een lekkere kop koffie of thee, geniet ervan!

 

Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur Judith – Ik eet vrij. Benieuwd naar meer glutenvrije recepten? Bekijk dan zeker de kokosmakronen kwarktaart en glutenvrije appelcake met stroopwafel.