Glutenvrije Appelcake met Stroopwafel

Ook zo’n fan van oer-Hollandse stroopwafels? Ga dan aan de slag met deze heerlijke smeuïge appelcake mét stukjes glutenvrije stroopwafel. Door de karamelsaus, karamelblokjes en amandelschaafsel is het een ware traktatie. Heerlijk bij een kopje koffie of thee, of gewoon om jezelf te verwennen. Waar wacht je nog op? De keuken in en bakken maar!

Benodigdheden:

  • Cakevorm
  • Mengkom

Ingrediënten stroopwafel appelcake:

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 175 gram appelmoes (suikervrij)
  • 70 ml gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 2 tl kaneel
  • 2 Consenza stroopwafels 
  • Karamelsaus
  • Karamelblokjes
  • Amandelschaafsel

Bereidingswijze stroopwafel appelcake:

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Meng de meel, appelmoes, kokosolie, eieren en kaneel tot één beslag.
  3. Snijd de appel in kleine blokjes en de stroopwafels in kleine stukjes.
  4. Voeg de appelstukjes en stroopwafels toe aan het beslag en giet het in een cakevorm. (Je kan er ook voor kiezen de topping nu mee te bakken in de oven zonder de saus, zodat het er straks niet af valt)
  5. Zet de cake voor 45 minuten in de oven.
  6. Als de cake klaar is dan laat je hem wat afkoelen. Tip! Prik met een schone satéprikker in de cake. Als de prikker er schoon uitkomt dan weet je dat de cake helemaal gaar is.
  7. Besprenkel de cake met karamelblokjes, amandelschaafsel, karamelsaus en wat extra stukjes stroopwafel.

Geniet!

Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur Fennahealthyfoodspecial. Benieuwd naar meer Oer-Hollandse recepten, bekijk dan zeker onze stroopwafel cheesecake.

Appelcake stroopwafel
Glutenvrije appelcake stroopwafel