Kokosmakronen kwarktaart

Deze kleurrijke, kokosmakronen kwarktaart is perfect op regenachtige dagen waarop je wel wat zonneschijn kunt gebruiken. Het aardbeienseizoen is in volle gang dus een betere timing voor dit recept kunnen wij ons niet bedenken. De kwarktaart met kokosmakronen bodem is fris, fruitig, smaakvol én ook nog eens glutenvrij. Je proeft de lente!

Benodigdheden:

  • Springvorm 16 cm
  • Mengkom

Ingrediënten kokosmakronen kwarktaart:

Bereidingswijze kokosmakronen kwarktaart:

  1. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een ronde springvorm van 16 cm met bakpapier.
  2. Kneed de kokosmakronen met je handen fijn en druk deze goed stevig aan in de springvorm.
  3. Bak de bodem voor ongeveer 8 á 10 minuten in de oven. Doe dit niet te lang omdat de bodem anders te stevig wordt.
  4. Laat de kokosmakronen bodem even afkoelen voordat je verder naar de volgende stap gaat.
  5. Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  6. Pureer het rode fruit met de kwark en honing tot een glad beslag. Meng hier de klaargemaakte gelatine doorheen en giet over de kokosmakronen bodem.
  7. Zet de kokosmakron kwartaart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  8. Versier met jouw favoriete toppings.

Geniet!

Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur lislovescooking. Benieuwd naar meer glutenvrije recepten, bekijk dan zeker onze stroopwafel cheesecake en glutenvrije appelcake met stroopwafel.

Kokosmakronen Kwarktaart
Kokosmakronen Kwarktaart