Glutenvrije pecanbroodjes met peer

Heerlijke glutenvrije pecanbroodjes met stukjes peer!

Dit herfstige recept van Judith is perfect voor deze tijd van het jaar. Deze Glutenvrije pecanbroodjes met stukjes peer heeft ze gemaakt met het bladerdeeg van Consenza.

Een pecanbroodje heeft een knapperige buitenkant van bladerdeeg met een vulling van vermalen pecannoten met bruine basterdsuiker en maple siroop. Judith gaf de broodjes een twist en voegde stukjes zachte peer met kaneel toe. Wat zijn ze lekker! Kijk maar uit, want deze zijn snel op.

 

Pecanbroodjes maken met glutenvrij bladerdeeg van Consenza

Voor het maken van de pecanbroodjes heeft Judith het bladerdeeg gebruikt van Consenza. Een pak bladerdeeg bevat 6 losse blaadjes bladerdeeg. Het bladerdeeg is glutenvrij en koemelkvrij. Bladerdeeg is heel veelzijdig. Je bakt er hartige taarten, zoete taarten en snacks mee.

Laat het bladerdeeg altijd eerst ontdooien. Rol het daarna een beetje uit. Laat het niet te lang liggen, want dan droogt het uit. Dan kan je het niet goed meer bewerken en bakken. Laat je het nou wel langere tijd liggen, leg het dan onder een vochtige theedoek. Wil je dat het bladerdeeg niet stijgt/rijst tijdens het bakken, prik dan gaatjes in het bladerdeeg. Als je het bladerdeeg een beetje nat maakt, dan kan je de plakjes goed aan elkaar plakken.

RECEPT

Keukenbenodigdheden voor 6 pecanbroodjes:

  • Deegroller
  • Kwastje

Ingrediënten:

  • Glutenvrij bladerdeeg van Consenza (6 blaadjes)
  • 200 gram pecannoten ongezout
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1,5 eetlepel maple siroop
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 1 peer
  • 1 tl kaneel

 

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden;
  • Laat het bladerdeeg ontdooien;
  • Snijd de peer in blokjes. Meng de blokjes peer met de kaneel;
  • Vermaal 150 gram pecannoten in de keukenmachine. Niet te fijn, het moet geen meel worden. Voeg de bruine basterdsuiker, maple siroop en snufje zout toe en vermaal kort mee;
  • Rol de blaadjes bladerdeeg licht uit, zodat het dunner wordt;
  • Snijd het bladerdeeg aan 2 kanten 2 cm in. Zie foto’s;
  • Leg in het midden 1 eetlepel pecannotenmengsel. Leg daarop een paar blokjes peer;
  • Maak de pecanbroodjes dicht. Leg de strookjes 1 voor 1 over elkaar, dan krijg je een soort vlecht.
  • Klop het ei los en smeer de pecanbroodjes in met ei;
  • Bak de pecanbroodjes in 25 minuten gaar op 170 graden;
  • Maak de broodjes voor het serveren af met stukjes pecannoten en maple siroop.

 

Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur Judith – Ik eet vrij. Op zoek naar meer glutenvrije inspiratie? Probeer eens een glutenvrije cheesecakebites of een Valentijns tompoucen.