Glutenvrije chocolade pepernoten cake
De Sint is weer in het land… Dus tijd voor een nieuw glutenvrij recept met pepernoten! Melissa van @lislovescooking gaf het welbekende bananenbrood een twist door er stukjes glutenvrije pepernoten en pure chocolade aan toe te voegen. Een glutenvrije chocolade pepernoten cake, om je vingers bij af te likken!
Keukenbenodigdheden
Ingrediënten:
- 3 rijpe bananen
- 200 g glutenvrij havermeel
- 100 g pure chocolade
- 100 ml (amandel)melk
- 75 g Consenza glutenvrije pepernoten
- 2 eieren
- 2 el agave siroop/honing
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl koek & speculaaskruiden
- Snufje zout
Aan de slag:
-
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Prak de bananen fijn, hak de chocolade in stukjes en breek de pepernoten door de midden.
- Roer de geprakte bananen door de melk, siroop en de eieren.
- Vervolgens meng de kruiden, zout, bakpoeder en het havermeel doorheen. Zo totdat al het meel is opgenomen en je geen klontjes meer hebt.
- Schep als laatste de chocolade en de pepernoten door het beslag, bewaar wat chocolade en pepernoten voor op de cake.
- Schep je beslag in de cakevorm en verdeel hier de overgebleven pepernoten en chocolade overheen.
- Bak je cake voor 45 à 50 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake tot slot even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Geniet ervan!
Dit recept is gemaakt door Melissa van @lislovescooking. Benieuwd naar meer glutenvrije recepten? Bekijk dan zeker de glutenvrije appelcake met stroopwafel en rijstwafels met avocado, ei en tomaat.
Glutenvrij chocolade pepernoten cake
De Sint is weer in het land... Dus tijd voor een nieuw glutenvrij recept met pepernoten! Melissa van @lislovescooking gaf het welbekende bananenbrood een twist door er stukjes glutenvrije pepernoten en pure chocolade aan toe te voegen. Een glutenvrije chocolade pepernoten cake, om je vingers bij af te likken!
Gang Dessert, Nagerecht, snack, Tussendoortje
- 3 rijpe bananen
- 200 g glutenvrij havermeel
- 100 g pure chocolade
- 100 ml (amandel)melk
- 75 g Consenza glutenvrije pepernoten
- 2 eieren
- 2 el agave siroop/honing
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl koek & speculaaskruiden
- snufje zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Prak de bananen fijn, hak de chocolade in stukjes en breek de pepernoten door de midden.
Roer de geprakte bananen door de melk, siroop en de eieren.
Vervolgens meng de kruiden, zout, bakpoeder en het havermeel doorheen. Zo totdat al het meel is opgenomen en je geen klontjes meer hebt.
Schep als laatste de chocolade en de pepernoten door het beslag, bewaar wat chocolade en pepernoten voor op de cake.
Schep je beslag in de cakevorm en verdeel hier de overgebleven pepernoten en chocolade overheen.
Bak je cake voor 45 à 50 minuten af in de voorverwarmde oven.
Laat de cake tot slot even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Trefwoord bananenbrood, glutenvrij, pepernoten, pepernotencake, sinterklaas