Glutenvrije appelflappen
Appelflappen zijn altijd een goed idee. Je maakt ze gemakkelijk en snel zelf: appeltje, eitje en Consenza bladerdeeg. Want zeg nou zelf, zelfgemaakte appelflappen smaken toch nét iets lekkerder. Een Oud Hollands recept waar je (bijna) iedereen blij mee maakt! Super lekker en ook nog eens helemaal glutenvrij. Lekker om op tafel te zetten bij de koffie of thee als er familie of vrienden op visite komen, maar ook lekker om helemaal zelf op te eten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 pak Consenza glutenvrij bladerdeeg (is ook lactosevrij)
- 1 appel
- e tl kaneel
- Handje rozijnen
- 3 el kokosbloesemsuiker en/of rietsuiker
- 1 ei
Bereidingswijze
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 175 graden en haal eventueel het rooster eruit en bekleed met bakpapier. Snijd de appel in kleine stukjes (met schil).
- Maak een mengsel van de suiker en kaneel. Voeg de rozijnen en appel toe en meng dit met elkaar
- Pak een vel bladerdeeg en leg op het midden 1 eetlepel appelmengsel. Vouw vervolgens de punt van linksonder naar rechtsboven.
- Maak de zijkantjes dicht met een vork. Als je dit bij alle appelflapjes gedaan hebt, klop je het ei los en bestrijk je de appelflappen hiermee met een kwastje.
- Besprenkel het kaneel-suikers mengsel vervolgens over de appelflappen.
- Bak ze voor 15-20 minuten in de oven en ze zijn ready to eat!
Dit recept is gemaakt door M.o.n.k.e.y.f.i.t Benieuwd naar meer glutenvrije recepten? Bekijk dan zeker ook de rijstwafels met avocado, ei en tomaat en bananenijs met Choco Teff Fingers.