Glutenvrije hartige taart met broccoli
Deze glutenvrije hartige taart met broccoli is een waar genot voor de smaakpapillen en een veelzijdig ovengerecht dat je zeker moet proberen. Het heeft een smaakvolle glutenvrije bodem als basis, die zorgt voor een knapperige en heerlijke textuur. Een portie van deze hartige taart, vergezeld van een frisse salade, vormt een volledige en voedzame maaltijd die iedereen zal bekoren. Wat deze hartige taart nog aantrekkelijker maakt, is het feit dat het glutenvrij is. Dit betekent dat mensen met een glutenintolerantie of die een glutenvrij dieet volgen, ook van dit smakelijke gerecht kunnen genieten. Het is een bewijs dat glutenvrij eten niet saai of smaakloos hoeft te zijn; integendeel, het kan net zo heerlijk en bevredigend zijn als elk ander gerecht.
Kortom, deze glutenvrije hartige taart met broccoli is niet alleen lekker en simpel, maar ook uiterst veelzijdig en aangepast aan verschillende eetgewoonten. Het is een fantastische keuze voor een complete maaltijd, een verrukkelijk borrelhapje of gewoon een hartige traktatie wanneer je maar wilt.
Ingrediënten glutenvrije hartige taart
- 5 plakjes glutenvrij bladerdeeg (is ook lactosevrij)
- 500 gr broccoli
- Cheddar (hoeveelheid afhankelijk van wat je lekker vindt)
- 5 eieren
- 200 gr roomkaas
- Pijnboompitten
- Peper en zout
- Optioneel: wat gebakken spekjes
Bereidingswijze glutenvrije hartige taart
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en haal eventueel het rooster eruit en bekleed met bakpapier.
- Kook de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten in een pan met kokend water.
- Vet een kleine quichevorm in met een beetje olie of boter. Bekleed de vorm (circa 20 cm) met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
- Vul hem met de broccoli en cheddar (en eventueel met de gebakken spekjes). De hoeveelheid cheddar is afhankelijk van hoeveel je lekker vindt.
- Klop de eieren met roomkaas en peper en zout en giet dit erover heen.
- Garneer de hartige taart met pijnboompitten en doe hem voor 45 minuten in de oven.
Enjoy!
Dit recept is gemaakt door Marcella van Glutenvrij Smullen. Benieuwd naar meer glutenvrije recepten? Bekijk dan zeker ook de rijstwafels met avocado, ei en tomaat en glutenvrije perziktaart.
Glutenvrije hartige taart met broccoli
Deze glutenvrije hartige taart met broccoli is een heerlijk ovengerecht met een lekkere glutenvrije bodem. Een stukje hartige taart, salade erbij en je hebt een complete maaltijd. Daarnaast is de glutenvrije hartige taart ook koud te serveren als borrelhapje of als hartig tussendoortje. Lekker én simpel, en ook nog eens glutenvrij.
Benodigdheden Hartige taart met broccoli
- 5 plakjes Consenza glutenvrij bladerdeeg (is ook lactosevrij)
- 500 g broccoli
- Cheddar (hoeveelheid afhankelijk van wat je lekker vindt)
- 5 eieren
- 200 g roomkaas
- Pijnboompitten
- Peper en zout
- Optioneel: wat gebakken spekjes
Bereidingswijze
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden en haal eventueel het rooster eruit en bekleed met bakpapier.
Kook de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten in een pan met kokend water.
Vet een kleine quichevorm in met een beetje olie of boter. Bekleed de vorm (circa 20 cm) met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Vul hem met de broccoli en cheddar (en eventueel met de gebakken spekjes). De hoeveelheid cheddar is afhankelijk van hoeveel je lekker vindt.
Klop de eieren met roomkaas en peper en zout en giet dit erover heen.
Garneer de hartige taart met pijnboompitten en doe hem voor 45 minuten in de oven.