Glutenvrije Stroopwafel Cheesecake Bites

Cheesecake bites

Houd jij van cheesecake? Dan moet je deze cheesecake bites echt eens proberen. De cheesecake bites maak je zonder oven. Je hebt maar 5 producten nodig om ze op tafel te toveren. De bites zijn romig en hebben een chewy bodem van glutenvrije stroopwafels. Ja je leest het goed, stroopwafels! En niet zomaar stoopwafels, maar stroopwafels met gezouten karamel. Benieuwd welke glutenvrije stroopwafels ik gebruikt heb? Lees snel verder!

Glutenvrije stroopwafels van Consenza, deze wil je!

Waarschijnlijk ken je glutenvrije stroopwafels van Consenza wel. Als je die al goed vindt, dan heeft Consenza nu een nieuwe variant die nóg lekkerder is. De stroopwafels gezouten karamel. Dat zijn enorm lekkere stroopwafels met een zacht zoete karamel en een korreltje zout. De smaak van de gezouten karamel en de frisse roomkaas gaan heel goed samen. Een ware smaaksensatie. De stroopwafels zijn naast dat ze glutenvrij zijn ook koemelkvrij. Let op ze kunnen wel sporen van koemelk bevatten.

Cheesecake bites
cheesecake bites stroopwafel

Glutenvrije stroopwafel cheesecake bites

Houd jij van cheesecake? Dan moet je deze cheesecake bites echt eens proberen. De cheesecake bites maak je zonder oven. Je hebt maar 5 producten nodig om ze op tafel te toveren. De bites zijn romig en hebben een chewy bodem van glutenvrije stroopwafels. Ja je leest het goed, stroopwafels! En niet zomaar stoopwafels, maar stroopwafels met gezouten karamel.
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 5 uur 15 minuten
Gang Dessert
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 9 stuks

Benodigdheden

  • 1 Bakvorm vierkant 20x20 cm
  • bakpapier
  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

Bodem

  • 3 stuks stroopwafels gezouten karamel Consenza
  • 30 gram (plantaardige) boter gesmolten

Cheesecake laag

  • 400 gram dikke creamcheese Mon Chou op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker

Topping

  • stukjes stroopwafel Consenza
  • 50 gram pure chocolade

Instructies
 

  • Vermaal de stroopwafels in de keukenmachine. Maak het niet helemaal fijn. Stukjes stroopwafel in de bodem is superlekker!
  • Smelt de boter in de magnetron op 800 watt voor 15 seconden. Roer de gesmolten boter en vermalen stroopwafel door elkaar.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het stroopwafelmengsel over de bakvorm. Duw aan met een lepel. Zet de bodem in de vriezer.
  • Meng de creamcheese met de poedersuiker. Giet dit op de bodem. Zet de bakvorm terug in de vriezer voor een uur.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Maak de cheesecake af met gesmolten chocolade en stukjes stroopwafel.
  • Zet de cheesecake bites minimaal 4 uur in de koelkast. Je kan ze ook in de vriezer zetten en een uur voor je ze serveert in de koelkast zetten.
Trefwoord bites, cheesecake bites, glutenvrij, stroopwafel

 

Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur Judith – Ik eet vrij. Op zoek naar meer glutenvrije inspiratie? Probeer eens een glutenvrije stroopwafeltaart of een Valentijns tompoucen. Via deze link kom je bij de gratis te downloaden weekplanner boordevol glutenvrije recepten.