Kerstdessert: mini kwarktaartje met kaneelkoekjes

Glutenvrij kwarktaartje met sinaasappel en kaneelkoekjes

Ben je nog op zoek naar een lekker en makkelijk kerstdessert? Dan is dit het ideale toetje voor jou! Melissa maakte dit heerlijke recept met de glutenvrije kaneelkoekjes van Consenza. Een kwarktaart bestaat uit een harde bodem met daarboven een dikke laag kwark. In de versie van Melissa kun je variëren met je eigen favoriete soort yoghurt of kwark. Dus bijvoorbeeld ook lactose vrije yoghurt. Op de bovenste laag van de taart kun je helemaal losgaan met garneringen. Het is tenslotte kerstfeest, dus maak ook een feestje van je kerstdessert!

Glutenvrije kaneelkoekjes van Consenza

De kaneelkoekjes van Consenza zijn naast glutenvrij ook biologisch. Dit kaneelkoekje van Consenza heeft een smaakcombinatie van kaneel en boubon-vanille-aroma. Heerlijk om te verwerken in je kerstdessert of gewoon voor bij een kopje koffie of thee. Je kunt het kwarktaartje ook maken met de Consenza speculaasjes.

 

Benodigdheden kerstdessert

  • Springvorm (diameter: 10 a 12cm)

 

Ingrediënten kwarktaartje

Bodem:

  • 60 gram Consenza kaneelkoekjes
  • 10 gram ongezouten boter

Vulling:

  • 200 gram (lactose vrije)yoghurt*
  • 1 sinaasappel (1/3 rasp en 1/3 sap)
  • 1 eetlepel honing
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel vanille aroma

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed vervolgens een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier.
  2. Smelt de boter.
  3. Maal de koekjes fijn.
  4. Meng de kruimels door de gesmolten bodem en schep alles in de springvorm. Druk de koekkruimels goed aan. Dit gaat het makkelijkste met een natte lepel.
  5. Bak de bodem in 10 minuten goudbruin. De bodem zal nog uitharden als je hem laat afkoelen.
  6. Laat vervolgens de bodem volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  7. Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  8. Rasp de sinaasappel en pers het sap uit.
  9. Meng de sinaasappel met de yoghurt, honing en de vanille.
  10. Roer hier als laatste de klaargemaakte gelatine doorheen.
  11. Schenk de vulling op de bodem en zet je taartje voor minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven.
  12. Garneer met jouw favoriete toppings!

Enjoy!

 

Dit recept is gemaakt door Melissa van @lislovescooking. Benieuwd naar meer glutenvrije recepten? Bekijk dan zeker de glutenvrije appelcake met stroopwafel en de glutenvrije chocolade pepernoten cake.