Glutenvrije kwarktaart met kokosmakronen
Deze kleurrijke, glutenvrije kwarktaart met kokosmakronen is perfect op regenachtige dagen waarop je wel wat zonneschijn kunt gebruiken. Het is een heerlijke kwarktaart met aardbeien en een bodem van kokosmakronen. Het aardbeienseizoen is in volle gang dus een betere timing voor dit recept kunnen wij ons niet bedenken. Toch niet zo’n fan van aardbeien? Je kunt de aardbeien ook vervangen door ander fruit zoals frambozen of bosvruchten. De glutenvrije kwarktaart met kokosmakronen bodem is fris, fruitig, smaakvol én ook nog eens glutenvrij. Je proeft de lente!
Glutenvrije kwarktaart met kokosmakronen
Deze kleurrijke, glutenvrije kwarktaart met kokosmakronen is perfect op regenachtige dagen waarop je wel wat zonneschijn kunt gebruiken. Het is een heerlijke kwarktaart met aardbeien en een bodem van kokosmakronen.
Bereidingstijd 30 minuten min
Rusttijd 4 uur uur
Totale tijd 4 uur uur 30 minuten min
1 Springvorm 16 cm
1 Mengkom
- 300 gram kokosmarkonen met chocolade
- 500 gram kwark
- 100 gram rood fruit
- 30 gram honing
- 6 blaadjes gelatine
Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een ronde springvorm van 16 cm met bakpapier.
Kneed de kokosmakronen met je handen fijn en druk deze goed stevig aan in de springvorm.
Bak de bodem voor ongeveer 8 á 10 minuten in de oven. Doe dit niet te lang omdat de bodem anders te stevig wordt.
Laat de kokosmakronen bodem even afkoelen voordat je verder naar de volgende stap gaat.
Bereid de gelatine volgens de verpakking.
Pureer het rode fruit met de kwark en honing tot een glad beslag. Meng hier de klaargemaakte gelatine doorheen en giet over de kokosmakronen bodem.
Zet de kokosmakron kwartaart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Versier met jouw favoriete toppings.
Trefwoord gluten-free, glutenvrij, glutenvrij gebak, glutenvrije kwarktaart, kokos, kwarktaart