Glutenvrije vanillecake

Als echte Hollanders zijn we natuurlijk ontzettende fans van roombotercake. Lekker bij een kopje koffie of thee op een verjaardag, het gaat er altijd wel in. En hoewel we het misschien leuk vinden om van alles zelf te bakken, zijn we af en toe liever lui dan moe. Dan komt deze glutenvrije vanillecake perfect van pas! Een verse glutenvrije vanillecake is heel leuk om te bakken, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

 

Kant-en-klare glutenvrije vanillecake

Met de kant en klare glutenvrije vanillecake van Consenza heb je binnen een handomdraai een superlekker nagerecht of feestelijk hapje voor bij de koffie klaar staan! Je kunt de glutenvrije vanillecake natuurlijk helemaal naar wens versieren, maar hieronder geeft Melissa van lislovescooking een heerlijk voorbeeld. Als je de glutenvrije vanillecake door het midden snijd kun je deze als het ware ”beleggen” met jouw favoriete zoete smeersel. Top de glutenvrije vanillecake af met wat vers fruit, zoals bananen en aardbeien en chocolade stukjes. En voilà, je hebt een lekker en feestelijk taartje binnen no time klaar staan. Door deze kant-en-klare glutenvrije vanillecake houd je dus lekker wat tijd over!

Een zachte en luchtige glutenvrije vanillecake beleggen met je eigen favoriete toppings. Makkelijk te maken, een échte guilty pleasure en onwijs lekker. Genieten maar!

 

Met glutenvrije vanillecake kun je ook andere recepten maken, zoals glutenvrije trifle met aardbeien gemaakt door Judith_ikeetvrij. Een heerlijk luchtig dessert met maar een paar ingrediënten en de glutenvrije vanillecake van Consenza. Een trifle is een makkelijk dessert om te maken. Het bestaat uit laagjes glutenvrije vanillecake, slagroom, vanillevla en vers fruit. Super luchtig en heel fris, altijd goed!

Dit recept is te vinden in de glutenvrije weekplanner van Consenza. Neem snel een kijkje in de weekplanners om te zien wat je nog meer kunt doen met glutenvrije vanillecake.

Je hoeft de glutenvrije vanillecake natuurlijk niet per se te beleggen of verwerken in een toetje. Deze luchtige glutenvrije cake is ook heel lekker om gewoon bij een warm drankje te eten. Snijd gewoon lekker een plakje af en genieten maar! (of twee plakjes…)

 

De maker van dit recept is Lislovescooking.

 

glutenvrije_vanillecake

glutenvrije_vanillecake_consenza

Glutenvrije vanillecake

Versier de kant en klare Consenza vanillecake volgens onderstaand recept en je waant je direct in zomerse sferen. Makkelijk te maken, een échte guilty pleasure en onwijs lekker. Genieten maar!
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Mexicaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pak glutenvrije vanillecake Consenza
  • chocoladepasta
  • 125 gram opgeklopt slagroom
  • 1 banaan
  • aardbeien
  • 1 handje chocoladestukjes
  • 1 handje nootjes optioneel

Instructies
 

  • Snijd de Consenza vanillecake doormidden en besmeer beide kanten met chocoladepasta.
  • Klop de room stijf volgens de verpakking en spuit op de onderste helft van de doorgesneden cake.
  • Verdeel wat plakjes banaan over de slagroom en leg de andere kant van de cake erbovenop.
  • Versier de bovenkant van de cake met de overige slagroom, het fruit, de nootjes en de chocoladestukjes.

Notities

P.S.: hoe dikker je de vulling van de cake maakt, hoe moeilijker hij te snijden wordt.
Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur lislovescooking. Benieuwd naar meer glutenvrije recepten? Bekijk dan zeker no bake aardbeien monchoutaart en kokosmakronen kwarktaart.
Trefwoord dessert, fruit, gluten-free, glutenvrije vanillecake, slagroomsoesjes, vanillecake, zoet