Glutenvrije Groentelasagne met Gehakt

Glutenvrije groentelasagne met gehakt

Deze glutenvrije groentelasagne met gehakt is een heerlijk en voedzaam gerecht dat de rijke smaken van traditionele lasagne combineert met een overvloed aan verse groenten. Een perfect recept voor wie op zoek is naar een evenwichtige maaltijd die zowel hartig als gezond is en is dus geheel glutenvrij! ENJOY!

 

Keukenbenodigdheden 

  • ovenschaal

Ingrediënten voor de Glutenvrije groentelasagne met gehakt (6 personen)

Voor de lasagne

  • 2 grote aubergines, in dunne plakken gesneden
  • 2 grote courgettes, in dunne plakken gesneden
  • 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
  • 200 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 g tomatenblokjes uit blok
  • 200 g tomatenpuree
  • 500 g mager rundergehakt
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl basilicum
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

Voor de ricotta saus

  • 500 g ricotta
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • ½ tl nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak

Voor de korst

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een grote ovenschaal licht in met olijfolie.
  • Strooi wat zout op de aubergine en courgette en laat 10 minuutjes staan. Dep vervolgens droog met keukenpapier.
  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de plakken aubergine, courgette en paprika licht met olijfolie en gril ze
    in porties tot ze lichtbruin en zacht zijn. Zet opzij.
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en fijngehakte knoflook toe
    en bak tot ze zacht zijn. Bak vervolgens het gehakt 5 minuten met de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak
    tot ze zacht zijn en het vocht is verdampt. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, Italiaanse kruiden, oregano,
    basilicum, zout en peper toe. Laat het geheel 15-20 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
  • Meng in een grote kom de ricotta, geraspte Parmezaanse kaas, ei, nootmuskaat, zout en peper tot een gladde saus.
  • Begin met een laag gegrilde groenten in de ovenschaal. Voeg een laag tomaten-linzensaus toe, gevolgd door een
    dunne laag ricotta saus. Herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laag ricotta saus.
  • Meng het glutenvrije paneermeel met de geraspte kaas. Strooi het mengsel over de bovenkant van de lasagne.
  • Bak de lasagne 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is. Laat de
    lasagne 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt en serveert.
  • Geniet van deze heerlijke glutenvrije groentelasagne met knapperige kaas gratiné.
groentelasagne met gehakt

Glutenvrije groentelasagne met gehakt

Deze glutenvrije groentelasagne met gehakt is een heerlijk en voedzaam gerecht dat de rijke smaken van traditionele lasagne combineert met een overvloed aan verse groenten. Een perfect recept voor wie op zoek is naar een evenwichtige maaltijd die zowel hartig als gezond is en is dus geheel glutenvrij! ENJOY!
Porties 6 personen

Benodigdheden

  • ovenschaal

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor de Lasagne

  • 2 grote aubergines in dunne plakken gesneden
  • 2 grote courgettes in dunne plakken gesneden
  • 2 rode paprika's in reepjes gesneden
  • 200 g champignons in plakjes gesneden
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 200 g tomatenpuree
  • 500 g mager rundergehakt
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

Ingrediënten voor de ricotta saus

  • 500 g ricotta
  • 100 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 ei
  • ½ tl nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak

Ingrediënten voor de korst

Instructies
 

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een grote ovenschaal licht in met olijfolie.
  • Strooi wat zout op de aubergine en courgette en laat 10 minuutjes staan. Dep vervolgens droog met keukenpapier.
  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de plakken aubergine, courgette en paprika licht met olijfolie en gril ze in porties tot ze lichtbruin en zacht zijn. Zet opzij.
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en fijngehakte knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Bak vervolgens het gehakt 5 minuten met de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn en het vocht is verdampt. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, Italiaanse kruiden, oregano, basilicum, zout en peper toe. Laat het geheel 15-20 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
  • Meng in een grote kom de ricotta, geraspte Parmezaanse kaas, ei, nootmuskaat, zout en peper tot een gladde saus.
  • Begin met een laag gegrilde groenten in de ovenschaal. Voeg een laag tomaten-linzensaus toe, gevolgd door een dunne laag ricotta saus. Herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laag ricotta saus.
  • Meng het glutenvrije paneermeel met de geraspte kaas. Strooi het mengsel over de bovenkant van de lasagne.
  • Bak de lasagne 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is. Laat de lasagne 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt en serveert.
  • Geniet van deze heerlijke glutenvrije groentelasagne met knapperige kaas gratiné.