Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een grote ovenschaal licht in met olijfolie.
Strooi wat zout op de aubergine en courgette en laat 10 minuutjes staan. Dep vervolgens droog met keukenpapier.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de plakken aubergine, courgette en paprika licht met olijfolie en gril ze in porties tot ze lichtbruin en zacht zijn. Zet opzij.
Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en fijngehakte knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Bak vervolgens het gehakt 5 minuten met de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn en het vocht is verdampt. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, Italiaanse kruiden, oregano, basilicum, zout en peper toe. Laat het geheel 15-20 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
Meng in een grote kom de ricotta, geraspte Parmezaanse kaas, ei, nootmuskaat, zout en peper tot een gladde saus.
Begin met een laag gegrilde groenten in de ovenschaal. Voeg een laag tomaten-linzensaus toe, gevolgd door een dunne laag ricotta saus. Herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laag ricotta saus.
Meng het glutenvrije paneermeel met de geraspte kaas. Strooi het mengsel over de bovenkant van de lasagne.
Bak de lasagne 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is. Laat de lasagne 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt en serveert.
Geniet van deze heerlijke glutenvrije groentelasagne met knapperige kaas gratiné.