Glutenvrije Croutons

Wil je je salade of soep opleuken? Voeg dan zelfgemaakte, glutenvrije croutons toe! Croutons geven nét dat extra beetje bite aan je gerecht. Lislovescooking koos voor een frisse salade en serveerde deze als lunch. Maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren waar je de croutons bij gaat gebruiken. Kies vooral wat jij lekker vindt. Ook heerlijk om op tafel te zetten als er vrienden of familie komen eten. Wij zijn fan, hopelijk jij binnenkort ook!

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • Afbakbroodje 1 stuk (meergranen, wit of ciabatta)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde kruiden (zoals Italiaanse of Provençaalse)
  • Zout & peper naar smaak

Bereidingswijze glutenvrije croutons

  1. Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd het afbakbroodje in blokjes en meng deze met olijfolie, kruiden, zout en peper. Hussel dit goed door elkaar zodat de olie goed verspreid is.
  3. Bak de croutons in ongeveer 10 á 15 minuten krokant en goudbruin (de baktijd is erg afhankelijk van de oven).
  4. Serveer de croutons met jouw favoriete salade.
  5. Geniet!

Serveer de croutons meteen of bak ze weer even op als je zal al een tijdje hebt liggen. De croutons worden zacht in de salade.

Benieuwd naar meer glutenvrije recepten? Bekijk dan zeker de kokosmakronen kwarktaart en no bake aardbeien monchoutaart.

Glutenvrije croutons