Glutenvrije chocolade cake

Glutenvrije chocolade cake

Trakteer jezelf op deze heerlijke glutenvrije chocolade cake met de Consenza choco teff fingers. Ja ja, je hoort het goed. Deze cake is geheel glutenvrij!

 

Keukenbenodigdheden 

  • Bakvorm 20x20cm
  • Bakpapier
  • Mengkom

Ingrediënten voor de Glutenvrije Chocolade Cake

Voor de cake

  • 250 g amandelmeel
  • 60 g cacaopoeder
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 tl baking soda (natriumbicarbonaat)
  • ¼ tl zout
  • 3 grote eieren
  • 240 g zure room
  • 1 tl vanille-extract

Toppings

 

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakvorm van 20x20cm met bakpapier.
  • Meng in een grote kom het amandelmeel, cacaopoeder, suiker, baking soda en zout tot alles goed gemengd is. Voeg
    de eieren, zure room en vanille-extract toe aan de droge ingrediënten en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in de
    bakvorm.
  • Bak de cake ongeveer 20-25 minuten, of totdat een satéprikker schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie, hak de teff fingers grof. Decoreer de chocolade over de cake samen met de
    teff fingers.
  • Geniet van deze heerlijke glutenvrije chocoladecake met een knapperige topping en rijke choco frosting!

 

Glutenvrije chocolade cake

Ben jij ook van de zoetigheid? Dan is dit jouw droomrecept! Probeer deze heerlijke glutenvrije chocolade cake! Ja ja, je hoort het goed... Geheel glutenvrij!

Benodigdheden

  • bakvorm 20x20cm
  • bakpapier
  • Mengkom

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor de cake

  • 250 g amandelmeel
  • 60 g cacaopoeder
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 tl baking soda
  • ¼ tl zout
  • 3 grote eieren
  • 240 g zure room
  • 1 tl vanille-extract

Toppings

  • 3 pakjes Consenza GV choco teff fingers
  • 100 g witte chocolade

Instructies
 

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm van 20x20cm met bakpapier.
  • Meng in een grote kom het amandelmeel, cacaopoeder, suiker, baking soda en zout tot alles goed gemengd is. Voeg de eieren, zure room en vanille-extract toe aan de droge ingrediënten en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in de bakvorm.
  • Bak de cake ongeveer 20-25 minuten, of totdat een satéprikker schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie, hak de teff fingers grof. Decoreer de chocolade over de cake samen met de teff fingers.
  • Geniet van deze heerlijke glutenvrije chocoladecake met een knapperige topping en rijke choco frosting!