Ga terug

Glutenvrije chocolade cake

Ben jij ook van de zoetigheid? Dan is dit jouw droomrecept! Probeer deze heerlijke glutenvrije chocolade cake! Ja ja, je hoort het goed... Geheel glutenvrij!

Benodigdheden

  • bakvorm 20x20cm
  • bakpapier
  • Mengkom

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor de cake

  • 250 g amandelmeel
  • 60 g cacaopoeder
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 tl baking soda
  • ¼ tl zout
  • 3 grote eieren
  • 240 g zure room
  • 1 tl vanille-extract

Toppings

  • 3 pakjes Consenza GV choco teff fingers
  • 100 g witte chocolade

Instructies
 

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm van 20x20cm met bakpapier.
  • Meng in een grote kom het amandelmeel, cacaopoeder, suiker, baking soda en zout tot alles goed gemengd is. Voeg de eieren, zure room en vanille-extract toe aan de droge ingrediënten en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in de bakvorm.
  • Bak de cake ongeveer 20-25 minuten, of totdat een satéprikker schoon uitkomt. Laat de cake volledig afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie, hak de teff fingers grof. Decoreer de chocolade over de cake samen met de teff fingers.
  • Geniet van deze heerlijke glutenvrije chocoladecake met een knapperige topping en rijke choco frosting!