Glutenvrije bladerdeeghapjes met spinazie en feta

Glutenvrije Bladerdeeghapjes met Spinazie en Feta

Maak deze lekkere Glutenvrije Bladerdeeghapjes met Spinazie en Feta. Of je nu een borrel organiseert, een brunch voorbereidt of gewoon op zoek bent naar een smakelijke glutenvrije snack, deze bladerdeeghapjes met feta en spinazie zullen zeker in de smaak vallen. Dankzij Consenza Glutenvrije Bladerdeeg kun je genieten van de knapperige heerlijkheid zonder je zorgen te maken over gluten. Probeer het recept zeker uit!

 

Keukenbenodigdheden 

  • deegroller
  • bakpapier
  • bakplaat

Ingrediënten

Voor de Glutenvrije Bladerdeeghapjes met Spinazie en Feta

  • 1 pak Consenza bladerdeeg 6st 250g
  • 200 g verse spinazie, grof gehakt
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken)
  • zout en peper naar smaak
  • sesamzaadjes, voor garnering (optioneel)

 

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en glazig is, ongeveer 5
    minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee. Voeg de gehakte spinazie toe en bak tot deze geslonken
    is. Breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Meng vervolgens de verkruimelde feta door het spinaziemengsel.
  • Rol elk vel bladerdeeg iets uit op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het spinazie-feta mengsel gelijkmatig
    over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg voorzichtig op als een strudel of rechthoekige plak. Snijd de rol in plakjes van
    ongeveer 1-2 cm dik.
  • Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van elk plakje met het losgeklopte ei
    voor een mooie glans. Bestrooi met sesamzaadjes voor extra crunch.
  • Bak de hapjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat de
    hapjes iets afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
  • Geniet van deze heerlijke glutenvrije bladerdeeghapjes met spinazie en feta als voorgerecht of snack!

 

Meer bekijken? Maak een lekkere glutenvrije macaroni carbonara!

glutenvrije bladerdeeghapjes

Glutenvrije Bladerdeeghapjes met Spinazie en Feta

Maak deze lekkere Glutenvrije Bladerdeeghapjes met Spinazie en Feta. Of je nu een borrel organiseert, een brunch voorbereidt of gewoon op zoek bent naar een smakelijke glutenvrije snack, deze bladerdeeghapjes met feta en spinazie zullen zeker in de smaak vallen. Dankzij Consenza's glutenvrije bladerdeeg kun je genieten van de knapperige heerlijkheid zonder je zorgen te maken over gluten. Probeer het recept zeker uit!
Porties 10 stuks

Benodigdheden

  • deegroller
  • bakpapier
  • Bakplaat

Ingrediënten
  

Ingrediënten

  • 1 pak Consenza bladerdeeg 6st 250g
  • 200 g verse spinazie, grof gehakt
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken)
  • zout en peper naar smaak
  • bloem om het bladerdeeg in te rollen
  • sesamzaadjes (voor garnering) optioneel

Instructies
 

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee. Voeg de gehakte spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Meng vervolgens de verkruimelde feta door het spinaziemengsel.
  • Rol elk vel bladerdeeg iets uit op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het spinazie-feta mengsel gelijkmatig over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg voorzichtig op als een strudel of rechthoekige plak. Snijd de rol in plakjes van ongeveer 1-2 cm dik.
  • Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van elk plakje met het losgeklopte ei voor een mooie glans. Bestrooi met sesamzaadjes voor extra crunch.
  • Bak de hapjes in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat de hapjes iets afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
  • Geniet van deze heerlijke glutenvrije bladerdeeghapjes met spinazie en feta als voorgerecht of snack!