Aardbeientaartjes met bladerdeeg
Échte verwennerij, deze aardbeientaartjes gevuld met banketbakkersroom, mascarponeroom en aardbeien. Ideaal als je iets te vieren hebt!
Ingrediënten voor 8 aardbeientaartjes
Ingrediënten bakjes van bladerdeeg
- 12 plakjes Consenza bladerdeeg
- 1 eigeel
Ingrediënten banketbakkersroom
- 40 gram suiker
- 10 gram vanillesuiker
- 2 eidooiers
- 20 gram glutenvrije bloem
- 230 ml melk
Ingrediënten mascarponeroom
- 50 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
Afwerking
- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze aardbeientaartjes
Bakjes van bladerdeeg
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Snijd een kleine centimeter van de 4 zijden van 8 plakjes bladerdeeg en plaats ze op de randen van het vierkantje dat overblijft, druk wat aan en snij wat teveel is af. Snijd de resterende 4 plakjes ook in reepjes van een kleine centimeter en bevestig ook deze per 2 op het reeds bestaande randje en snij wat teveel is af.
Nu heb je bakjes met een vierkant als basis en een boordje van 3 lagen.
- Leg de bladerdeegbakjes op een bakplaat met bakpapier en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
- Bestrijk de randjes met wat losgeklopt eigeel.
- Bak de kuipjes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
- Laat ze hierna afkoelen op een rooster.
- Maak ondertussen de banketbakkersroom en de mascarponeroom.
Banketbakkersroom
- Meng de suikers en de eidooiers in een kom. Voeg de bloem toe en roer door tot die helemaal is opgenomen.
- Verhit de melk in een kookpot tot deze begint te koken. Draai vervolgens het vuur uit.
- Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer vervolgens goed door tot de melk helemaal opgenomen is.
- Voeg de rest van de melk in beetjes toe en roer telkens door tot het een egaal mengsel is.
- Giet het volledige mengsel terug in de kookpot en zet het vuur weer aan.
- Breng zachtjes aan de kook terwijl je steeds blijft roeren tot de banketbakkersroom voldoende dik is.
- Giet de banketbakkersroom vervolgens in een propere schaal en dek deze af door op de room huishoudfolie aan te drukken. Laat eerst even afkoelen en zet de kom vervolgens in de koelkast om helemaal af te koelen.
Mascarponeroom
- Klop de slagroom samen met de vanillesuiker net niet helemaal stijf.
- Voeg er de mascarpone door en klop nog kort door tot deze helemaal is opgenomen.
Afwerking
- Als de bladerdeegbakjes volledig afgekoeld zijn breng je eerst een laagje banketbankersroom aan.
- Vul verder aan met de mascarponeroom.
- Snijd de aardbeien in stukjes en schik ze op de mascarponeroom.
- Tenslotte kan je de gebakjes afwerken met wat poedersuiker en een blaadje munt of citroenmelisse.
Kleine tip! De gebakjes zijn het lekkerst als je ze onmiddellijk serveert, zo zijn ze heerlijk knapperig.
Enjoy de aardbeientaartjes!
Dit recept is gemaakt door Aaike van @rockin_in_the_glutenfree_world. Benieuwd naar meer glutenvrije recepten? Bekijk dan zeker ook de hartige taart met broccoli en glutenvrije perziktaart.
AARDBEIENTAARTJES MET BLADERDEEG
Échte verwennerij, deze aardbeientaartjes gevuld met banketbakkersroom, mascarponeroom en aardbeien. Ideaal als je iets te vieren hebt!
Bakjes van bladerdeeg
- 12 plakjes Consenza bladerdeeg
- 1 eigeel
Banketbakkersroom
- 40 g suiker
- 10 g vanillesuiker
- 2 eidooiers
- 20 g glutenvrije bloem
- 230 ml melk
Mascarponeroom
- 50 g mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
Afwerking
- 250 g mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
Bakjes van bladerdeeg
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°.
Snijd een kleine centimeter van de 4 zijden van 8 plakjes bladerdeeg en plaats ze op de randen van het vierkantje dat overblijft, druk wat aan en snij wat teveel is af. Snijd de resterende 4 plakjes ook in reepjes van een kleine centimeter en bevestig ook deze per 2 op het reeds bestaande randje en snij wat teveel is af. Nu heb je bakjes met een vierkant als basis en een boordje van 3 lagen.
Leg de bladerdeegbakjes op een bakplaat met bakpapier en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Bestrijk de randjes met wat losgeklopt eigeel.
Bak de kuipjes ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
Laat ze hierna afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de banketbakkersroom en de mascarponeroom.
Banketbakkersroom
Meng de suikers en de eidooiers in een kom. Voeg de bloem toe en roer door tot die helemaal is opgenomen.
Verhit de melk in een kookpot tot deze begint te koken. Draai vervolgens het vuur uit.
Voeg een beetje melk toe aan het eimengsel en roer vervolgens goed door tot de melk helemaal opgenomen is.
Voeg de rest van de melk in beetjes toe en roer telkens door tot het een egaal mengsel is.
Giet het volledige mengsel terug in de kookpot en zet het vuur weer aan.
Breng zachtjes aan de kook terwijl je steeds blijft roeren tot de banketbakkersroom voldoende dik is.
Giet de banketbakkersroom vervolgens in een propere schaal en dek deze af door op de room huishoudfolie aan te drukken. Laat eerst even afkoelen en zet de kom vervolgens in de koelkast om helemaal af te koelen.
Afwerking
Als de bladerdeegbakjes volledig afgekoeld zijn breng je eerst een laagje banketbankersroom aan.
Vul verder aan met de mascarponeroom.
Snijd de aardbeien in stukjes en schik ze op de mascarponeroom.
Tenslotte kan je de gebakjes afwerken met wat poedersuiker en een blaadje munt of citroenmelisse.