Als echte Hollanders zijn we natuurlijk ontzettende fans van roombotercake. Lekker bij een kopje koffie of thee op een verjaardag, het gaat er altijd wel in. En hoewel we het misschien leuk vinden om van alles zelf te bakken, zijn we af en toe liever lui dan moe. Dan komt deze glutenvrije vanillecake perfect van pas! Een verse glutenvrije vanillecake is heel leuk om te bakken, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
Met de kant en klare glutenvrije vanillecake van Consenza heb je binnen een handomdraai een superlekker nagerecht of feestelijk hapje voor bij de koffie klaar staan! Je kunt de glutenvrije vanillecake natuurlijk helemaal naar wens versieren, maar hieronder geeft Melissa van lislovescooking een heerlijk voorbeeld. Als je de glutenvrije vanillecake door het midden snijd kun je deze als het ware ”beleggen” met jouw favoriete zoete smeersel. Top de glutenvrije vanillecake af met wat vers fruit, zoals bananen en aardbeien en chocolade stukjes. En voilà, je hebt een lekker en feestelijk taartje binnen no time klaar staan. Door deze kant-en-klare glutenvrije vanillecake houd je dus lekker wat tijd over!
Een zachte en luchtige glutenvrije vanillecake beleggen met je eigen favoriete toppings. Makkelijk te maken, een échte guilty pleasure en onwijs lekker. Genieten maar!
Met glutenvrije vanillecake kun je ook andere recepten maken, zoals glutenvrije trifle met aardbeien gemaakt door Judith_ikeetvrij. Een heerlijk luchtig dessert met maar een paar ingrediënten en de glutenvrije vanillecake van Consenza. Een trifle is een makkelijk dessert om te maken. Het bestaat uit laagjes glutenvrije vanillecake, slagroom, vanillevla en vers fruit. Super luchtig en heel fris, altijd goed!
Dit recept is te vinden in de glutenvrije weekplanner van Consenza. Neem snel een kijkje in de weekplanners om te zien wat je nog meer kunt doen met glutenvrije vanillecake.
Je hoeft de glutenvrije vanillecake natuurlijk niet per se te beleggen of verwerken in een toetje. Deze luchtige glutenvrije cake is ook heel lekker om gewoon bij een warm drankje te eten. Snijd gewoon lekker een plakje af en genieten maar! (of twee plakjes…)
De maker van dit recept is Lislovescooking.