Glutenvrij bananenbrood ikeetvrij
Bananenbrood, al jaren populair! Je ziet ze in allemaal verschillende smaken, maar deze met noten, gemaakt door Judith – ikeetvrij is toch wel een favoriet. Dit glutenvrije bananenbrood is smeuïg en zit boordevol smaak. De crunchy topping gemaakt van de Crunchy nuts muesli van Consenza maakt het helemaal af. Daarnaast is het glutenvrij, koemelkvrij en vrij van geraffineerde suikers. Een goed bananenbrood heeft echt geen extra geraffineerde suiker nodig doordat er al genoeg bananen en zoete dadels in zitten.
Dit bananenbrood blijft zeker 3 dagen goed. Je kunt het bananenbrood in of buiten de koelkast bewaren. Dek het wel goed af.
Zelf glutenvrij havermeel en havermelk maken:
Veel glutenvrije baksels worden gemaakt van havermeel. Zelf glutenvrij havermeel maken is heel eenvoudig. Je kan voor het maken van havermeel de havervlokken van Consenza gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is de havervlokken fijn te vermalen in de keukenmachine. Laat de machine wel lang genoeg draaien, zodat je fijn meel krijgt.
Zelf glutenvrij havermelk maken en net zo eenvoudig als zelf havermeel maken. Ook voor het maken van havermelk heb je de havervlokken van Consenza nodig. Doe 1 liter water en 100 gram havervlokken in een kom. Laat dit 15 minuten weken. Doe daarna het water en de havervlokken in de blender. Laat de blender 20 seconden draaien. Giet daarna het water af in een fijn vergiet of theedoek. Doe dit eventueel 2 of 3 keer tot de melk geen stukjes havervlokken meer bevat. Bewaar de melk in de koelkast voor maximaal 2 dagen.
Lees hier meer over de havervlokken en havermout van Consenza: Glutenvrije appeltaart van havervlokken – Ikeetvrij
KEUKENBENODIGDHEDEN
INGREDIËNTEN
- 125 g glutenvrij havermeel
- 50 g amandelmeel
- 2 volle el kaneelpoeder
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 3 rijpe bananen
- 150 ml rijstmelk of havermelk
- 2 eieren
- 100 g gemengde noten en rozijnen
- 5 zachte dadels
- Topping: Crunchy Nuts Muesli van Consenza
AAN DE SLAG
- Verwarm de oven voor op 170 °C, gasovenstand 3;
- Meng het havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout in een kom;
- Prak de bananen en voeg deze toe aan het meel;
- Voeg het melk en de eieren toe en roer het beslag goed door;
- Hak de noten en rozijnen in stukjes;
- Ontpit de dadels en snijd deze in stukjes;
- Roer de noten en dadels door het beslag;
- Bekleed de cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm;
- Verdeel 3 el Crunchy nuts muesli over het beslag en duw dit goed aan;
- Bak het bananenbrood in 55 minuten gaar;
- Laat het bananenbrood in de vorm op een rooster afkoelen
Glutenvrije bananenbrood
Bananenbrood, al jaren populair! Je ziet ze in allemaal verschillende smaken, maar deze met noten, gemaakt door Judith - ikeetvrij is toch wel een favoriet. Dit glutenvrije bananenbrood is smeuïg en zit boordevol smaak. De crunchy topping gemaakt van de Crunchy nuts muesli van Consenza maakt het helemaal af. Daarnaast is het glutenvrij, koemelkvrij en vrij van geraffineerde suikers. Een goed bananenbrood heeft echt geen extra geraffineerde suiker nodig doordat er al genoeg bananen en zoete dadels in zitten.Dit bananenbrood blijft zeker 3 dagen goed. Je kunt het bananenbrood in of buiten de koelkast bewaren. Dek het wel goed af.
Ingrediënten voor een glutenvrij bananenbrood
- 125 g glutenvrij havermeel
- 50 g amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 3 rijpe bananen
- 150 ml rijstmelk of havermelk
- 2 eieren
- 100 g gemengde noten en rozijnen
- 5 zachte dadels
- topping: Crunchy Nuts Muesli van Consenza
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C, gasovenstand 3;
Meng het havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout in een kom;
Prak de bananen en voeg deze toe aan het meel;
Voeg het melk en de eieren toe en roer het beslag goed door;
Hak de noten en rozijnen in stukjes;
Ontpit de dadels en snijd deze in stukjes;
Roer de noten en dadels door het beslag;
Bekleed de cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm;
Verdeel 3 el Crunchy nuts muesli over het beslag en duw dit goed aan;
Bak het bananenbrood in 55 minuten gaar;
Laat het bananenbrood in devorm op een rooster afkoelen.