Ga terug
Glutenvrij bananenbrood

Glutenvrije bananenbrood

Bananenbrood, al jaren populair! Je ziet ze in allemaal verschillende smaken, maar deze met noten, gemaakt door Judith - ikeetvrij is toch wel een favoriet. Dit glutenvrije bananenbrood is smeuïg en zit boordevol smaak. De crunchy topping gemaakt van de Crunchy nuts muesli van Consenza maakt het helemaal af. Daarnaast is het glutenvrij, koemelkvrij en vrij van geraffineerde suikers. Een goed bananenbrood heeft echt geen extra geraffineerde suiker nodig doordat er al genoeg bananen en zoete dadels in zitten.
Dit bananenbrood blijft zeker 3 dagen goed. Je kunt het bananenbrood in of buiten de koelkast bewaren. Dek het wel goed af.

Benodigdheden

  • Cakevorm
  • bakpapier

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor een glutenvrij bananenbrood

  • 125 g glutenvrij havermeel
  • 50 g amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 rijpe bananen
  • 150 ml rijstmelk of havermelk
  • 2 eieren
  • 100 g gemengde noten en rozijnen
  • 5 zachte dadels
  • topping: Crunchy Nuts Muesli van Consenza

Instructies
 

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 170 °C, gasovenstand 3;
  • Meng het havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout in een kom;
  • Prak de bananen en voeg deze toe aan het meel;
  • Voeg het melk en de eieren toe en roer het beslag goed door;
  • Hak de noten en rozijnen in stukjes;
  • Ontpit de dadels en snijd deze in stukjes;
  • Roer de noten en dadels door het beslag;
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm;
  • Verdeel 3 el Crunchy nuts muesli over het beslag en duw dit goed aan;
  • Bak het bananenbrood in 55 minuten gaar;
  • Laat het bananenbrood in devorm op een rooster afkoelen.