Glutenvrij bananenbrood
Glutenvrij bananenbrood
Probeer dit heerlijke, makkelijke recept van een glutenvrij bananenbrood met honing en walnoten. Klinkt dat niet megaaa lekker?! 😍
Keukenbenodigdheden
Ingrediënten (ca. 12 plakken)
- 3 rijpe bananen, gepureerd + 1 als decoratie op de bovenkant
- 2 grote eieren
- 60 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie of kokosolie)
- 100 g honing
- 1 tl vanille-extract
- 200 g glutenvrij havermeel (Consenza gemalen havervlokken)
- 100 g amandelmeel
- 12 tl baking soda
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 1 tl gemalen kaneel
- 100 g gehakte walnoten
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een broodvorm van 22 x 12 cm licht in en bekleed met bakpapier.
- Meng in een grote kom de gepureerde bananen, eieren, olie, honing en vanille-extract tot een glad mengsel.
- Meng in een aparte kom het havermeel, amandelmeel, baking soda, bakpoeder, zout en kaneel.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot alles goed gecombineerd is. Spatel de gehakte
walnoten door het beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide broodvorm en strijk de bovenkant glad. Leg hier de in de lengte gesneden bananen
op. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, of totdat een tandenstoker er
schoon uitkomt.
- Laat het bananenbrood 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal het vervolgens uit de vorm en laat volledig afkoelen op
een rooster.
- Geniet van dit heerlijke glutenvrije bananenbrood met walnoten en honing als ontbijt of tussendoortje!
Meer recepten proberen? Bekijk de glutenvrije muffins met kokoscrumble.
Glutenvrij bananenbrood
Probeer dit heerlijke recept voor een glutenvrij bananenbrood met honing en walnoten. Klinkt toch heerlijk?!
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen gepureerd + 1 als decoratie door de helft
- 2 grote eieren
- 60 ml plantaardige olie bijv. zonnebloemolie of kokosolie
- 100 g honing
- 1 tl vanille-extract
- 200 g glutenvrij havermeel (Consenza gemalen havervlokken)
- 100 g amandelmeel
- 12 tl baking soda
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 1 tl gemalen kaneel
- 100 g gehakte walnoten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een broodvorm van 22x12 cm licht in en bekleed met bakpapier.
Meng in een grote kom de gepureerde bananen, eieren, olie, honing en vanille-extract tot een glad mengsel.
Meng in een aparte kom het havermeel, amandelmeel, baking soda, bakpoeder, zout en kaneel.
Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot alles goed gecombineerd is. Spatel de gehakte walnoten door het beslag.
Giet het beslag in de voorbereide broodvorm en strijk de bovenkant glad. Leg hier de in de lengte gesneden bananen op. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.
Laat het bananenbrood 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal het vervolgens uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
Geniet van dit heerlijke glutenvrije bananenbrood met walnoten en honing als ontbijt of tussendoortje!