Glutenvrij bananenbrood

Glutenvrij bananenbrood

Probeer dit heerlijke, makkelijke recept van een glutenvrij bananenbrood met honing en walnoten. Klinkt dat niet megaaa lekker?! 😍

 

Keukenbenodigdheden

  • broodvorm
  • bakpapier

Ingrediënten (ca. 12 plakken)

  • 3 rijpe bananen, gepureerd + 1 als decoratie op de bovenkant
  • 2 grote eieren
  • 60 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie of kokosolie)
  • 100 g honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g glutenvrij havermeel (Consenza gemalen havervlokken)
  • 100 g amandelmeel
  • 12 tl baking soda
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 g gehakte walnoten

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een broodvorm van 22 x 12 cm licht in en bekleed met bakpapier.
  • Meng in een grote kom de gepureerde bananen, eieren, olie, honing en vanille-extract tot een glad mengsel.
  • Meng in een aparte kom het havermeel, amandelmeel, baking soda, bakpoeder, zout en kaneel.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot alles goed gecombineerd is. Spatel de gehakte
    walnoten door het beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide broodvorm en strijk de bovenkant glad. Leg hier de in de lengte gesneden bananen
    op. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, of totdat een tandenstoker er
    schoon uitkomt.
  • Laat het bananenbrood 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal het vervolgens uit de vorm en laat volledig afkoelen op
    een rooster.
  • Geniet van dit heerlijke glutenvrije bananenbrood met walnoten en honing als ontbijt of tussendoortje!

Meer recepten proberen? Bekijk de glutenvrije muffins met kokoscrumble.

paaspannenkoeken

Probeer deze heerlijke paaspannenkoeken en tover een glimlach op ieders gezicht! Wanneer kan jouw paasfeestje beginnen?
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 1 (Pannen)koekenpan
  • 1 Spatel Optioneel
  • 4 Borden
  • 1 Klein bordje/ kopje
  • 1 mes
  • 1 snijplank

Ingrediënten
  

Ingrediënten

  • 1 pak Consenza pannenkoekenmix
  • 300 ml (Haver)melk
  • Kokosolie
  • 4 Bananen
  • 8 Cranberry's
  • 1 Appel
  • 4 Frambozen

Instructies
 

Aan de slag

  • Start met het maken van je beslag. Voeg havermelk toe aan het pak tot je het streepje bereikt. Mix het beslag tot een klontvrije substantie door goed te schudden.
  • Bak de pannenkoeken bruin. Zet daarna een pan op het fornuis en laat een klein beetje kokosolie smelten. Voeg de pannenkoekmix toe zodra de olie volledig gesmolten is en de pan goed warm is. Bak de pannenkoeken tot ze een mooi bruin korstje krijgen.
  • Snijdt een klein rondje. Als je alle pannenkoeken hebt gebakken, neem je een klein rond bordje of een groot kopje. Zet dit in het midden van de pannenkoek en snijd eromheen, zodat je een kleine, ronde pannenkoek krijgt.
  • Nu maak je de oren en het snoetje van de paashaas. Neem een banaan en snijd deze in twee gelijke stukken, door de zaadlijst heen. Herhaal dit voor alle bananen. Vervolgens neem je een appel. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd voor iedere paashaas drie kleine reepjes.
  • Tijd om je bord op te maken! Neem een groot bord en leg de kleine pannenkoek aan de onderkant. Leg aan de bovenkant van de pannenkoek, aan beide zijden, de twee bananen als oren. Leg in het midden van de pannenkoek een framboos als neusje. Daaronder leg je een appelreepje recht, en de andere twee schuim je er schuin tegenaan,  zo ontstaat het snoetje. Voor de finishing touch: leg twee cranberries neer als oogjes.
  • Je paaspannenkoek is klaar. laat het paasfeestje beginnen! 🐰✨