Kerstdessert: Eton mess met hazelnootkoekjes

Glutenvrije Eton mess – rommelig toetje

Heb jij al een kerstdessert voor jouw kerstmenu? Wij hebben voor jou een heerlijk en makkelijk te maken dessert. Dit is namelijk een dessert waar je een rommeltje van mag maken. Eton mess is een oorspronkelijk Engels dessert bestaand uit 3 ingrediënten, namelijk schuim, slagroom en aardbeien. Judith (ikeetvrij) gaf een eigen twist aan het dessert. Een Eton mess met frambozen en knapperige glutenvrije Consenza hazelnootkoekjes. Dit rommelige toetje, oftewel ‘mess in het Engels’ is zeker het proberen waard! Het is niet al te moeilijk om te maken en het ziet er ontzettend leuk en lekker uit. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Gebruik kant-en-klare merengue schuimpjes en maak ze niet zelf. Judith vindt het zelf maken van merengue leuk en veel lekkerder, maar rond de kerst liggen de winkels vol met merengue schuimpjes. Let wel op dat je glutenvrije koopt!

Glutenvrije hazelnootkoekjes van Consenza

Dit dessert is gemaakt met de glutenvrije Consenza hazelnootkoekjes. Een lekker roomboter koekje voor tijdens een theetje, als tussendoortje of te verwerken in je baksels. De hazelnootjes zijn knapperig en zitten boordevol stukjes hazelnoot. Wij hebben tijdens de feestdagen verschillende seizoensproducten. Je kan de Eton mess ook maken met de Consenza speculaasjes of de kerstkransjes.

Porties: 4 stuks

Benodigdheden kerstdessert

  • 4 dessertkommen of bakjes
  • 1 mengkom + mixer
  • Bakplaat + bakpapier

Ingrediënten Eton mess

Merengue:

  • 3 eiwitten
  • 170 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker 8 gram

Vulling:

Bereidingswijze Eton mess

  1. Verwarm de oven voor op 110 graden.
  2. Scheid de eieren.
  3. Begin met het kloppen van de eiwitten. Wanneer het mengsel dikker wordt (na ongeveer 2 minuten), voeg dan geleidelijk de kristalsuiker en de vanillesuiker toe.
  4. Blijf kloppen tot het mengsel stijf wordt. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Je moet een punt kunnen vormen op de mixer, zonder dat deze eraf valt.
  5. Schep 6 bollen schuim op de bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Zet de over op een kier van ongeveer 2 cm en bak de merengue in 1,5 uur gaar. Let op! Ze moeten wit blijven en niet verkleuren.
  7. Klop ondertussen de slagroom met 1 el suiker stijf. Breek de hazelnootkoekjes in stukjes.
  8. Laat de merengue helemaal afkoelen en maak de dessertbakjes op. Doe dit door de vulling te stapelen. Begin met merengue, dan slagroom, stukjes koekjes, frambozen en herhaal dit.

Geniet ervan!

Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur Judith – Ik eet vrij. Op zoek naar meer inspiratie voor kerst? Probeer eens een glutenvrije stroopwafeltaart of een monchoutaart. Via deze link kom je bij de gratis te downloaden weekplanner boordevol glutenvrije recepten.

Deel je kerstdessert maken? Dan vinden wij het leuk om het resultaat te zien! Vergeet ons niet te taggen.

Kerstdessert: Eton mess

Kerstdessert: Eton mess

KERSTDESSERT: ETON MESS MET HAZELNOOTKOEKJES

Heb jij al een kerstdessert voor jouw kerstmenu? Wij hebben voor jou een heerlijk en makkelijk te maken dessert. Dit is namelijk een dessert waar je een rommeltje van mag maken. Eton mess is een oorspronkelijk Engels dessert bestaand uit 3 ingrediënten, namelijk schuim, slagroom en aardbeien. Judith (ikeetvrij) gaf een eigen twist aan het dessert. Een Eton mess met frambozen en knapperige
Gang Dessert
Porties 4 stuks

Benodigdheden

  • 4 dessertkommen of bakjes
  • 1 mengkom + mixer
  • Bakplaat + bakpapier

Ingrediënten
  

Merengue

  • 3 eiwitten
  • 170 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker van 8 gram

Vulling

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 110 graden.
  • Scheid de eieren.
  • Begin met het kloppen van de eiwitten. Wanneer het mengsel dikker wordt (na ongeveer 2 minuten), voeg dan geleidelijk de kristalsuiker en de vanillesuiker toe.
  • Blijf kloppen tot het mengsel stijf wordt. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Je moet een punt kunnen vormen op de mixer, zonder dat deze eraf valt.
  • Schep 6 bollen schuim op de bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Zet de over op een kier van ongeveer 2 cm en bak de merengue in 1,5 uur gaar. Let op! Ze moeten wit blijven en niet verkleuren.
  • Klop ondertussen de slagroom met 1 el suiker stijf. Breek de hazelnootkoekjes in stukjes.
  • Laat de merengue helemaal afkoelen en maak de dessertbakjes op. Doe dit door de vulling te stapelen. Begin met merengue, dan slagroom, stukjes koekjes, frambozen en herhaal dit.