Speculaas cheesecake

We kennen twee varianten cheesecakes: de raw cheesecake en de gebakken variant. Deze keer hebben wij voor jullie een gebakken speculaas cheesecake met een bodem van Consenza glutenvrije speculaasjes. Een ideale traktatie! Met deze taart kun je helemaal los gaan op de topping, gebruik bijvoorbeeld vers fruit, maak een coulis of kruimel er koekjes over. Wat je ook gebruikt, maak er een glutenvrij feestje van!

Benodigdheden:

  • Oven
  • Springvorm: 18 cm of kleiner
  • Bakpapier
  • Kom + mixer

Ingrediënten Speculaas cheesecake:

Bodem

  • 200 gram Consenza speculaasjes
  • 75 gram (lactosevrije) boter

Vulling

  • 500 gram (lactosevrije) kwark
  • 200 gram monchou*
  • 3 eieren
  • 75 à 100 gram witte basterd suiker
  • 1 el maïzena
  • 1 tl vanille (poeder of aroma)
  • 1 tl citroensap

*Volledig lactose vrij? Gebruik dan vegan roomkaas of hele dikke yoghurt met een tl maïzena.

Bereidingswijze Speculaas cheesecake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.
  2. Smelt de boter en maal de speculaasjes fijn.
  3. Roer de boter door de fijngemalen koekjes en schep dit in de springvorm. Druk de kruimels goed aan op de bodem.
  4. Bak de bodem voor 10 minuten voor een extra krokante bodem of ga gelijk door naar de volgende stap.
  5. Mix de monchou los. Voeg daarna de eieren, kwark, suiker, vanille, citroensap en maïzena toe. Mix totdat je een egaal mengsel heb.
  6. Spatel je beslag nog een keer goed door en schep dan op de koekjes bodem en strijk de bovenkant glad.
  7. Zet de cheesecake in de oven samen met een bakje water, dit gaat het scheuren van de cheesecake tegen, en bak de cheesecake voor 60 a 70 minuten.
  8. Laat de cheesecake in de oven afkoelen met de deur op een kleine kier. Zodra die afgekoeld is laat je hem volledig opstijven in de koelkast. Dit duurt ongeveer 3 a 4 uur.
  9. Versier daarna de cheesecake met wat je maar lekker vind.

Geniet ervan!

Speculaas-cheesecake-1