Glutenvrije tiramisutaart

Als je dol bent op tiramisu, dan moet je deze glutenvrije tiramisutaart echt proberen. Deze taart is gemaakt met glutenvrije pannenkoeken, gestapeld tot een prachtig kunstwerk. Stel je de mooie laagjes voor, gevuld met heerlijke mascarponeslagroom en een vleugje koffie.

En het beste nieuws? Het bakken van glutenvrije pannenkoeken is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de Glutenvrije Pannenkoekenmix Shaker van Consenza. Voeg eenvoudigweg (plantaardige) melk toe aan de shaker, schud goed met de fles, en je hebt een perfect glutenvrij beslag. Vet de pan goed in en bak prachtige goudbruine pannenkoeken. Deze pannenkoeken zijn niet alleen smaakvol, maar ook lekker flexibel, zonder de typische hardheid of droogheid die je bij sommige glutenvrije varianten vindt. Met één shaker van Consenza maak je 5-6 pannenkoeken. Als je flensjes wilt maken, dan krijg je er zeker meer uit.

 

De Consenza pannenkoekenmixer vind je in de supermarkt en bestel je in onze webshop!

 

Bewaaradvies

Bewaar deze tiramisutaart in de koelkast. Je kan de taart het best bewaren zonder cacaopoeder. Maak de taart net voor het opdienen af met het cacaopoeder. De gebakken pannenkoeken kan je ook een dag bewaren afgedekt buiten de koelkast. Een dag later kan je dan de taart gaan opbouwen.

 

KEUKENBENODIGDHEDEN

  • Koekenpan

INGREDIËNTEN

  • 2 flessen Consenza pannenkoeken mix shaker
  • 714 ml melk
  • 500 gram mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 el kristalsuiker (meer of minder hoe zoet jij de slagroom wilt)
  • 2 el sterke espressokoffie (afgekoeld)
  • 2 el cacaopoeder
  • Boter om de pan in te vetten

 

AAN DE SLAG

  • Maak het pannenkoekenbeslag zoals op de verpakking staat aangegeven. Je hoeft alleen de melk aan de shaker toe te voegen. Schud de shaker goed alle kanten op;
  • Vet de koekenpan voor het bakken van elke pannenkoek in. Bak 10 pannenkoeken. Met 1 shaker maak je 5-6 pannenkoeken. Je hebt er dus als je geluk hebt een paar extra pannenkoeken om van te genieten. Voor de taart heb je 8 pannenkoeken nodig. Laat de pannenkoeken helemaal afkoelen;
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en kristalsuiker stijf. Voeg de mascarpone en afgekoelde koffie door en roer goed door.
  • Leg 1 pannenkoek op een bord en verdeel daarop een volle eetlepel mascarponeslagroom. Smeer dun uit. Leg daarop weer een pannenkoek en ga zo door totdat je ongeveer 3 volle eetlepels overhoudt. Smeer nog 1 dun laagje op de laatste pannenkoek. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak en maak toefjes;
  • Maak de taart af met cacaopoeder.

 

Bewaaradvies

Bewaar deze tiramisutaart in de koelkast. Je kan de taart het best bewaren zonder cacaopoeder. Maak de taart net voor het opdienen af met het cacaopoeder. De gebakken pannenkoeken kan je ook een dag bewaren afgedekt buiten de koelkast. Een dag later kan je dan de taart gaan opbouwen.

 

Of probeer de Glutenvrije appeltaart van Judith.

tiramisutaart

glutenvrije tiramisutaart

GLUTENVRIJE TIRAMISUTAART

Houd jij ook zo van tiramisu? Dan is deze tiramisutaart echt wat voor jou. De taart is gemaakt van pannenkoeken. Stapelen maar en je hebt een waar kunstwerk. Zie je al die mooie laagjes met daartussen heerlijke mascarponeslagroom en een vleugje koffie?
Gang Dessert

Benodigdheden

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 2 flessen Consenza pannenkoeken mix shaker
  • 714 ml melk
  • 500 g mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 el kristalsuiker (meer of minder hoe zoet jij de slagroom wilt)
  • 2 el sterke espressokoffie (afgekoeld)
  • 2 el cacaopoeder
  • Boter om de pan in te vetten

Instructies
 

  • Maak het pannenkoekenbeslag zoals op de verpakking staat aangegeven. Je hoeft alleen de melk aan de shaker toe te voegen. Schud de shaker goed alle kanten op;
  • Vet de koekenpan voor het bakken van elke pannenkoek in. Bak 10 pannenkoeken. Met 1 shaker maak je 5-6 pannenkoeken. Je hebt er dus als je geluk hebt een paar extra pannenkoeken om van te genieten. Voor de taart heb je 8 pannenkoeken nodig. Laat de pannenkoeken helemaal afkoelen;
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en kristalsuiker stijf. Voeg de mascarpone en afgekoelde koffie door en roer goed door.
  • Leg 1 pannenkoek op een bord en verdeel daarop een volle eetlepel mascarponeslagroom. Smeer dun uit. Leg daarop weer een pannenkoek en ga zo door totdat je ongeveer 3 volle eetlepels overhoudt. Smeer nog 1 dun laagje op de laatste pannenkoek. Doe de rest van de slagroom in een spuitzak en maak toefjes;
  • Maak de taart af moet cacaopoeder.