Glutenvrije ontbijttaartje met banaan en kokos
Maak deze heerlijke glutenvrije ontbijttaartjes met banaan en kokos
Trakteer jezelf op een heerlijk glutenvrij ontbijttaartje met banaan en kokos! Deze smakelijke creatie is een perfect begin van je dag, boordevol gezonde ingrediënten en een verrukkelijke smaak. Gemaakt door Fenna van Fenna’s Healthy Food Specials, weet je dat je iets speciaals te wachten staat!
Keukenbenodigdheden:
- Springvorm van 12 cm
- Foodprocessor
- Mengkom
Ingrediënten
- 200 ml plantaardige yoghurt
- 1 banaan
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels pure vlokken of hagelslag
- 2 Consenza (choco) kokos makronen
- 3 blaadjes gelatine of 7 gram agar agar
Aan de slag:
- Week de gelatine blaadjes in koud water. Maal de kokosmakronen in een foodprocessor en verdeel ze over de springvorm met bakpapier. Druk het goed aan met een lepel en zet even in de koelkast.
- Pureer de banaan en meng met de yoghurt, vanille extract en vlokken.
- Wring de gelatine blaadjes goed uit en verwarm met 3 el water. Als de gelatine helemaal gesmolten is voeg je dit toe bij de yoghurt en meng je dit goed door elkaar. Neem de springvorm uit de koelkast en giet de yoghurt over de bodem heen.
- Zet het taartje nu voor minimaal 3 uur in de koelkast. Als het taartje klaar is verdeel je er nog wat granola overheen en klaar.
Topping
Granola of muesli
Glutenvrije ontbijttaartjes met banaan en kokos
Maak deze heerlijke glutenvrije ontbijttaartjes met banaan en kokosTrakteer jezelf op een heerlijk glutenvrij ontbijttaartje met banaan en kokos! Deze smakelijke creatie is een perfect begin van je dag, boordevol gezonde ingrediënten en een verrukkelijke smaak. Gemaakt door Fenna van Fenna's Healthy Food Specials, weet je dat je iets speciaals te wachten staat!
Springvorm van 12cm
Foodprocessor
Mengkom
- 200 ml plantaardige yoghurt
- 1 banaan
- 1 tl vanille extract
- 2 el pure vlokken of hagelslag
- 2 Consenza (choco) kokos makronen
- 2 blaadjes gelatine of 7 gram agar agar
Week de gelatine blaadjes in koud water. Maal de kokosmakronen in een foodprocessor en verdeel ze over de springvorm met bakpapier. Druk het goed aan met een lepel en zet even in de koelkast.
Pureer de banaan en meng met de yoghurt, vanille extract en vlokken.
Wring de gelatine blaadjes goed uit en verwarm met 3 el water. Als de gelatine helemaal gesmolten is voeg je dit toe bij de yoghurt en meng je dit goed door elkaar. Neem de springvorm uit de koelkast en giet de yoghurt over de bodem heen.
Zet het taartje nu voor minimaal 3 uur in de koelkast. Als het taartje klaar is verdeel je er nog wat granola overheen en klaar.