Glutenvrije chocolademoussetaart

Fluweelzachte glutenvrije chocolademoussetaart

Alsof er een engeltje op je tong piest! Deze fluweelzachte glutenvrije chocolademoussetaart is ontzettend lekker en gemaakt door Judith. De taart heeft een glutenvrije bodem gemaakt van crunchy choco muesli met daarop een zachte laag vegan chocolademousse. De taart maak je zonder oven en met maar slecht 6 ingrediënten. Deze taart kan niet mislukken en is ideaal voor de kerst. De taart maak je 1 of 2 dagen van tevoren, dus zo ga jij zonder stress het kerstdiner tegemoet.

 

Glutenvrije muesli van Consenza

Voor de bodem en topping van de taart gebruik ik de glutenvrije choco muesli van Consenza. Dit is een vezelrijke muesli die ook nog eens een bron van eiwitten is. De muesli bevat glutenvrije havervlokken, cornflakes en pure chocolade. De muesli is glutenvrij en koemelkvrij.

Naast dat je de muesli kan gebruiken om een taartbodem van te maken, is de muesli natuurlijk een must voor jouw ontbijtje. Start de dag goed met een kommetje yoghurt en choco muesli. De muesli is heerlijk crunchy.

Chocolademoussetaart

KEUKENBENODIGDHEDEN

  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • Springvorm 22 cm + bakpapier

INGREDIËNTEN GLUTENVRIJE CHOCOLADEMOUSSETAART

Bodem

 

Chocolademousse

 

Topping

  • 250 milliliter plantaardige slagroom
  • 2 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 pakje klopfix
  • 1 eetlepel Consenza Choco Muesli

 

TIP! Ben jij geen fan van plantaardige slagroom? Bewaar dan 200 ml van de chocolademousse, laat dit ook uitharden en maak daarvan de toefjes op de taart.

 

AAN DE SLAG

  • Smelt de 60 ml kokosolie voor de bodem. Maak de bodem door de Consenza Choco Muesli, maple sirop, kokosolie en het snufje zout in de keukenmachine te vermalen. Het wordt 1 geheel maar het blijft wel uit stukjes bestaan;
  • Doe het bakpapier in de springvorm en vet de zijkanten van de springvorm in met boter;
  • Verdeel het muesli mengsel over de bodem en duw aan met een lepel. Zet de springvorm in de koelkast tijdens het maken van de chocolademousse;
  • Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Voeg de pure chocolade, maple sirop en kokosolie toe en roer door tot de chocolade gesmolten is;
  • Giet de het chocolademengsel over de bodem. Laat de taart een nacht uitharden in de koelkast;
  • Maak een dag later de taart af door de slagroom op te kloppen met het suiker, klopfix en cacaopoeder. Maak toefjes op de taart. Versier af met Consenza Choco muesli. Dit geeft nog meer extra crunch!

 

Bewaaradvies

Bewaar deze glutenvrije chocolademoussetaart in de koelkast. De taart blijft zeker 3 dagen goed. Je kan de taart ook in stukken invriezen.

 

Of probeer de Glutenvrije appeltaart van Judith.

Chocolademoussetaart

Chocolademoussetaart

Glutenvrije chocolademoussetaart

Alsof er een engeltje op je tong piest! Deze fluweelzachte chocolademoussetaart is ontzettend lekker en gemaakt door Judith. De taart heeft een glutenvrije bodem gemaakt van crunchy choco muesli met daarop een zachte laag vegan chocolademousse. De taart maak je zonder oven en met maar slecht 6 ingrediënten. Deze taart kan niet mislukken en is ideaal voor de kerst. De taart maak je 1 of 2 dagen van tevoren, dus zo ga jij zonder stress het kerstdiner tegemoet.
Gang Dessert

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • Springvorm 22 cm + bakpapier

Ingrediënten
  

Bodem

Chocolademousse

Topping

Instructies
 

  • Smelt de 60 ml kokosolie voor de bodem. Maak de bodem door de Consenza Choco Muesli, maple sirop, kokosolie en het snufje zout in de keukenmachine te vermalen. Het wordt 1 geheel maar het blijft wel uit stukjes bestaan;
  • Doe het bakpapier in de springvorm en vet de zijkanten van de springvorm in met boter;
  • Verdeel het muesli mengsel over de bodem en duw aan met een lepel. Zet de springvorm in de koelkast tijdens het maken van de chocolademousse;
  • Verwarm de kokosolie in een steelpan. Voeg de pure chocolade, maple sirop en kokosolie toe en roer door tot de chocolade gesmolten is;
  • Giet de het chocolademengsel over de bodem. Laat de taart een nacht uitharden in de koelkast;
  • Maak een dag later de taart af door de slagroom op te kloppen met het suiker, klopfix en cacaopoeder. Maak toefjes op de taart. Versier af met Consenza Choco muesli. Dit geeft nog meer extra crunch!