Glutenvrije chocolade crème met choco teff fingers
Chocolade crème gemaakt met maar 2 ingrediënten!
Vandaag heeft Judith weer een nieuw recept voor jullie, namelijk: een recept voor een fluweelzachte chocolade crème. De mousse zelf maak je met maar 2 ingrediënten. Daarnaast maak je een waar feestdessert door de mousse te eten met glutenvrije koekjes en choco teff fingers van Consenza.
Choco teff fingers
Ken jij de glutenvrije chocolade vingers van Consenza? De choco teff fingers zijn kleine reepjes met luchtige chocolade en een wafeltje met teff. Heerlijke crunchy chocolade snacks die ideaal zijn voor onderweg. Bij Judith gaat er vaak 1 haar tas in. Altijd een snack bij de hand! Ze zijn zo goed. Elke verpakking choco teff fingers heeft 5 kleine verpakkingen met daarin 2 wafels. De choco teff fingers maken dit dessert helemaal af!
Nieuwe glutenvrije koekjes in het assortiment van Consenza
Gebruik bij dit dessert 1 van de 3 nieuwe koekjes van Consenza. De koekjes zijn nu nieuw in het assortiment: brosse koekjes, raisin-cranberry en ginger-lemon. Voor dit recept maakt het niet uit welk soort koekje je gebruikt. Judith heeft de raisin cranberry gebruikt. De bodem van koekjes geeft het dessert nog meer extra crunch. De koekjes zijn glutenvrij, tarwezetmeelvrij, lactosevrij, vegan, biologisch en vezelrijk.
De brosse koekjes zijn afgeleid van de Bastogne koekjes. Deze glutenvrije variant is met de meeste stemmen de winnaar van de product challenge 2022 geworden.
De koekjes zijn voor nu verkrijgbaar in onze Foodshop, ga ze snel proeven!
Chocolade crème met glutenvrije choco teff fingers
Een recept voor een fluweelzachte chocolade crème. Voor de mousse heb je maar 2 ingrediënten nodig! Maak er een feestdessert van met de Choco Teff fingers en de nieuwe koekjes van Consenza.
Bereidingstijd 10 minuten min
Rusttijd 2 uur uur
Totale tijd 2 uur uur 10 minuten min
- 400 ml kokosmelk
- 300 gr pure chocolade
- koekjes Consenza
- Choco teff fingers Consenza
- 1 el ahornsiroop (optioneel)
- 1 vanillestokje (optioneel)
Verwarm de kokosmelk;
Breek de chocolade in stukjes en roer door deverwarmde kokosmelk. Roer door tot het geheel gesmolten is. Voeg nu eventueelde ahornsiroop en merg van 1 vanillestokje toe. Roer goed door;
Doe de chocolade in een kom en laat minimaal 2uur afkoelen in de koelkast;
Verkruimel de koekjes en verdeel over 6bakjes. Verdeel de chocolade over de bakjes. Maak af met choco toff fingers enextra koekkruimels.
Extra tips voor dit dessert:
- Wil je een luchtige mousse. Klop de crème dan na het afkoelen los met een mixer.
- De crème zelf is vegan. De nieuwe glutenvrije koekjes van Consenza zijn wel vegan. De choco teff fingers niet. Dus wil je een vegan/koemelkvrij dessert maken, laat de choco toff fingers dan weg.
- De crèmegemaakt van pure chocolade, dat maakt de mousse dus intens van smaak. Je kan deze mousse ook maken met melkchocolade.
- Voeg ahornsiroop en/of vanillemerg toe om de crème extra smaak te geven.
Bewaaradvies
De chocolade crème kan je 2 dagen bewaren in de koelkast. Bewaar dit dan zonder de koekkruimels en choco teff fingers. Maak de desserts voor het serveren pas op.
Trefwoord choco teff fingers, chocolade, chocolademousse, chocolate, dessert, gluten-free, glutenvrij, toetje