Glutenvrije Carrot Cake Pannenkoeken
Glutenvrije Carrot Cake Pannenkoeken
Ontdek de heerlijke Glutenvrije Carrot Cake Pannenkoeken van Consenza. Met de handige glutenvrije pannenkoekenmix maak je in een handomdraai deze smaakvolle pannenkoeken, vol met de warme smaken van wortel en specerijen. Perfect voor een verwenontbijt of brunch, zonder zorgen over gluten. Voeg eenvoudig je favoriete toppings toe, zoals romige yoghurt en knapperige noten, en geniet van een verrukkelijke start van de dag.
Keukenbenodigdheden
Ingrediënten voor de Glutenvrije Carrot Cake Pannenkoeken (6 pannenkoeken)
Voor de pannenkoeken
- 230 g Consenza glutenvrije pannenkoekenmix
- 100 g geraspte wortel
- 300 ml melk
- 2 el gesmolten kokosolie of boter + extra om in te bakken
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl gemalen kaneel
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- ¼ tl gemalen gember
- ¼ tl zout
- 50 g gehakte walnoten
- 50 g rozijnen (10 minuten geweekt)
Voor het glazuur
- 100 g roomkaas
- 2 el poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- snufje kaneel
Aan de slag
- Verwarm een grote koekenpan middelhoog vuur en vet deze licht in met kokosolie of boter.
- Meng in een grote kom de glutenvrije pannenkoekmix, kaneel, nootmuskaat, gember en zout. Voeg de geraspte
wortel, melk, gesmolten kokosolie en vanille-extract toe aan de droge ingrediënten. Roer tot een glad beslag. Voeg
indien gewenst de gehakte walnoten en rozijnen toe en meng goed.
- Giet een kleine hoeveelheid beslag in de verwarmde koekenpan of op de bakplaat, ongeveer ¼ kopje per
pannenkoek. Bak de pannenkoeken 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn en de binnenkant gaar is. Draai
de pannenkoeken om zodra er belletjes op het oppervlak verschijnen en de randen droog beginnen te worden.
- Meng voor het glazuur de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel. Bestrooi met een snufje
kaneel.
- Serveer de pannenkoeken met het glazuur en indien gewenst met extra walnoten en rozijnen.
- Geniet van deze heerlijke glutenvrije carrot cake pannenkoeken als ontbijt of brunch!
Meer recepten proberen? Maak deze glutenvrije appeltaart!
Glutenvrije Carrot Cake Pannenkoeken
Ontdek de heerlijke Glutenvrije Carrot Cake Pannenkoeken van Consenza. Met de handige glutenvrije pannenkoekenmix maak je in een handomdraai deze smaakvolle pannenkoeken, vol met de warme smaken van wortel en specerijen. Perfect voor een verwenontbijt of brunch, zonder zorgen over gluten. Voeg eenvoudig je favoriete toppings toe, zoals romige yoghurt en knapperige noten, en geniet van een verrukkelijke start van de dag.
Ingrediënten voor de pannenkoeken
- 230 g Consenza glutenvrije pannenkoekenmix
- 100 g geraspte wortel
- 300 ml melk
- 2 el gesmolten kokosolie of boter (extra om in te bakken)
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl gemalen kaneel
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- ¼ tl gemalen gember
- ¼ tl zout
- 50 g gehakte walnoten
- 50 g rozijnen (10 minuten laten weken)
Ingrediënten voor het glazuur
- 100 g roomkaas
- 2 el poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- snufje kaneel
Aan de slag
Verwarm een grote koekenpan middelhoog vuur en vet deze licht in met kokosolie of boter.
Meng in een grote kom de glutenvrije pannenkoekmix, kaneel, nootmuskaat, gember en zout. Voeg de geraspte wortel, melk, gesmolten kokosolie en vanille-extract toe aan de droge ingrediënten. Roer tot een glad beslag. Voeg indien gewenst de gehakte walnoten en rozijnen toe en meng goed.
Giet een kleine hoeveelheid beslag in de verwarmde koekenpan of op de bakplaat, ongeveer 1/4 kopje per pannenkoek. Bak de pannenkoeken 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn en de binnenkant gaar is. Draai de pannenkoeken om zodra er belletjes op het oppervlak verschijnen en de randen droog beginnen te worden.
Meng voor het glazuur de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel. Bestrooi met een snufje kaneel.
Serveer de pannenkoeken met het glazuur en indien gewenst met extra walnoten en rozijnen.
Geniet van deze heerlijke glutenvrije carrot cake pannenkoeken als ontbijt of brunch!