Glutenvrije brownie ikeetvrij

De vraag naar een recept voor een glutenvrije brownie is groot. Deze brownies zijn full of chocola, chewy en uiterst verslavend! De brownies zijn heel erg zacht van binnen en gaan richting fudge structuur. Heel erg lekker is dat.

Deze brownies hebben één verassend element. De brownies zijn namelijk gevuld met Consenze Choco Teff Fingers. De Choco Teff Fingers zijn kleine knapperige wafeltjes omhuld door chocolade. Een pak bevat 5 kleine pakjes met daarin 2 wafeltjes. Perfect voor onderweg.

Het knapperige wafeltje is een hele goede combinatie met de zachte brownies. Het is goed om te weten dat de wafeltjes niet van structuur veranderen door het bakken. Maak de brownies af met kleine stukjes teff fingers en je brownie is compleet!

De Consenza Choco Teff Fingers bestel je online via foodshop.bio en koop je in de winkel zoals de Albert Heijn en de PLUS.

 

KEUKENBENODIGDHEDEN

  • bakvorm van 20x20cm
  • Bakpapier

INGREDIËNTEN GLUTENVRIJE BROWNIE

  • 80 g (plantaardige) boter
  • 150 g pure chocolade (minimaal 65% cacao)
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 100 g amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el bak-vaste chocolade druppels
  • 1 pak (5 kleine pakjes) Consenza Choco Teff Fingers

 

AAN DE SLAG

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Smelt de boter en chocolade samen au bain-marie.
  • Mix ondertussen de suiker met de eieren voor ongeveer 1 minuut.
  • Giet de gesmolten chocolade en boter bij de eieren en de suiker en mix het beslag nogmaals door elkaar totdat alles met elkaar vermengd is.
  • Voeg daarna het amandelmeel, bakpoeder en het snufje zout toe en mix nog even door.
  • Roer de bak-vaste chocolade druppels door het beslag.
  • Leg een velletje bakpapier in een vierkante ovenschotel (20x20cm), vet de rest van de vorm in met boter en giet het beslag in de vorm.
  • Maak 3 kleine pakjes Consenza Choco Teff Fingers open en verdeel 6 Choco Teff Fingers over de brownie. Duw ze wat in het beslag en verdeel met een lepel een beetje beslag over de Choco Teff Fingers zodat deze bedekt zijn met beslag.
  • Bak de brownies in 25 minuten gaar.
  • Laat de brownies afkoelen. Maak af met gesmolten chocolade en stukjes Consenza Choco Teff Fingers.

 

Ga jij dit recept maken? Laat het resultaat zien! Tag @ikeetvrij of Instagram met @judith_ikeetvrij. Consenza glutenvrij kan je taggen met @consenzaglutenvrij. 😍

Glutenvrije brownie

Glutenvrije brownie

De vraag naar een recept voor glutenvrije brownies is groot. Deze brownies zijn full of chocola, chewy en uiterst verslavend! De brownies zijn heel erg zacht van binnen en gaan richting fudge structuur. Heel erg lekker is dat.
Deze brownies hebben één verassend element. De brownies zijn namelijk gevuld met Consenza Choco Teff Fingers. De Choco Teff Fingers zijn kleine knapperige wafeltjes omhuld door chocolade. Een pak bevat 5 kleine pakjes met daarin 2 wafeltjes. Ik eet deze wafeltjes al jaren en neem ze altijd mee voor onderweg.
Het knapperige wafeltje is een hele goede combinatie met de zachte brownies. Het is goed om te weten dat de wafeltjes niet van structuur veranderen door het bakken. Maak de brownies af met kleine stukjes teff fingers en je brownie is compleet!
De Consenza Choco Teff Fingers bestel je online en koop je in de winkel zoals de Albert Heijn en de PLUS.

Benodigdheden

  • bakvorm 20x20cm
  • bakpapier

Ingrediënten
  

Ingrediënten

  • 80 g (plantaardige) boter
  • 150 g pure chocolade (minimaal 65% cacao)
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 100 g amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el bak-vaste chocolade druppels
  • 1 pak Consenza Choco Teff Fingers 5 kleine repen

Instructies
 

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Smelt de boter en chocolade samen au bain-marie.
  • Mix ondertussen de suiker met de eieren voor ongeveer 1 minuut.
  • Giet de gesmolten chocolade en boter bij de eieren en de suiker en mix het beslag nogmaals door elkaar totdat alles met elkaar vermengd is.
  • Voeg daarna het amandelmeel, bakpoeder en het snufje zout toe en mix nogeven door.
  • Roer de bakvaste chocolade druppels door het beslag.
  • Leg een velletje bakpapier in een vierkante ovenschotel (20x20cm), vetde rest van de vorm in met boter en giet het beslag in de vorm.
  • Maak 3 kleine pakjes Consenza Choco Teff Fingers open en verdeel 6 ChocoTeff Fingers over de brownie. Duw ze wat in het beslag en verdeel met een lepel een beetje beslag over de Choco Teff Fingers zodat deze bedekt zijn met beslag.
  • Bak de brownies in 25 minuten gaar.
  • Laat de brownies afkoelen. Maak af met gesmolten chocolade en stukjes Consenza Teff Fingers

Notities

Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het heel leuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @ikeetvrij of Instagram met @judith_ikeetvrij. Consenza glutenvrij kan je taggen met @consenzaglutenvrij.