Glutenvrije brownie cupcakes

Glutenvrije Brownie Cupcakes 

Maak kennis met onze glutenvrije brownie cupcakes met rijstcrunchies en espresso frosting! Deze heerlijke traktaties combineren de rijke, smeuïge textuur van een brownie met de lichte crunch van rijst, allemaal bedekt met een romige en smaakvolle espresso frosting. Perfect voor iedereen die een glutenvrij dieet volgt of gewoon wil genieten van een heerlijke dessert met een twist. Verwen jezelf met deze unieke en verrukkelijke cupcakes! 🍰

 

Keukenbenodigdheden 

  • mengkom
  • koekenpan

Ingrediënten voor de Glutenvrije Brownie Cupcakes (ca. 12 cupcakes)

Voor de cupcakes

  • 80 g kokosolie of boter
  • 225 g chocolade, gehakt
  • 150 g suiker
  • 2 grote eieren
  • 35 g cacaopoeder
  • 50 g maïzena , grof gehakt
  • 120 g Consenza Rijstblok pure chocolade, grof gehakt

Voor het frosting

  • 80 g ongezouten boter
  • 20 g cacaopoeder
  • ½ tl zout
  • 150 g poedersuiker
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 15 ml espresso
  • ½ tl vanille-extract 

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinvorm met 12 holtes licht in en bekleed met muffinpapiertjes.
  • Smelt de gehakte chocolade en kokosolie in een magnetronbestendige kom of op het fornuis. Haal van het vuur zodra
    het gesmolten is. Voeg de suiker toe aan het chocolademengsel en klop goed door. Voeg de eieren één voor één toe
    en klop goed na elke toevoeging. Voeg het cacaopoeder en maïzena toe en meng tot het beslag glad is. Roer de
    gehakte rijstblokjes erdoor.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak 20-25 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de
    cupcakes volledig afkoelen.
  • Voor de frosting, smelt de boter zachtjes in een pannetje. Voeg het cacaopoeder en het zout toe en roer goed door.
    Voeg het vanille-extract toe met de melk. Voeg de melk en poedersuiker toe en roer tot het mengsel mooi glad is.
    Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel meer poedersuiker toe.
  • Zodra de cupcakes volledig zijn afgekoeld, breng je de chocolade frosting aan met een spuitzak of een spatel. Decoreer
    met extra gehakte rijstcrunchies.
  • Geniet van deze heerlijke glutenvrije brownie cupcakes met een knapperige rijstcrunchies topping en rijke espresso
    frosting!

 

glutenvrije brownie cupcakes

Glutenvrije brownie cupcakes

Maak kennis met onze glutenvrije brownie cupcakes met rijstcrunchies en espresso frosting! Deze heerlijke traktaties combineren de rijke, smeuïge textuur van een brownie met de lichte crunch van rijst, allemaal bedekt met een romige en smaakvolle espresso frosting. Perfect voor iedereen die een glutenvrij dieet volgt of gewoon wil genieten van een heerlijke dessert met een twist. Verwen jezelf met deze unieke en verrukkelijke cupcakes!
Porties 12 cupcakes

Ingrediënten
  

Ingrediënten voor de cupcakes

  • 80 g kokosolie of boter
  • 225 g chocolade, gehakt
  • 150 g suiker
  • 2 grote eieren
  • 35 g cacaopoeder
  • 50 g maïzena
  • 120 g Consenza Rijstblok pure chocolade, grof gehakt

Ingrediënten voor de frosting

  • 80 g ongezouten boter
  • 20 g cacaopoeder
  • ½ tl zout
  • 150 g poedersuiker
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 15 ml espresso
  • ½ tl vanille-extract

Instructies
 

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinvorm met 12 holtes licht in en bekleed met muffinpapiertjes.
  • Smelt de gehakte chocolade en kokosolie in een magnetronbestendige kom of op het fornuis. Haal van het vuur zodra het gesmolten is. Voeg de suiker toe aan het chocolademengsel en klop goed door. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging. Voeg het cacaopoeder en maïzena toe en meng tot het beslag glad is. Roer de gehakte rijstcrunchies erdoor.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak 20-25 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cupcakes volledig afkoelen.
  • Voor de frosting, smelt de boter zachtjes in een pannetje. Voeg het cacaopoeder en het zout toe en roer goed door. Voeg het vanille-extract toe met de melk. Voeg de melk en poedersuiker toe en roer tot het mengsel mooi glad is. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel meer poedersuiker toe.
  • Zodra de cupcakes volledig zijn afgekoeld, breng je de chocolade frosting aan met een spuitzak of een spatel. Decoreer met extra gehakte rijstcrunchies.
  • Geniet van deze heerlijke glutenvrije brownie cupcakes met een knapperige rijstcrunchy topping en rijke espresso frosting!