Consenza in transitie naar biologisch

Consenza onderdeel van de Smaakspecialist

Consenza gelooft dat een glutenintolerantie geen belemmering hoeft te zijn om lekker en verantwoord te eten. Met meer dan 120 glutenvrije producten biedt Consenza een compleet assortiment voor de glutenvrije consument. We focussen ons op smaak en toegankelijkheid. Het aanbod van Consenza is zeer divers en bestaat uit glutenvrije must-haves in de categorieën ontbijt, lunchtussendoordinerdiepvries en seizoensproducten.

 

Sinds 1 april 2020 is Consenza onderdeel van de Smaakspecialist. De Smaakspecialist gelooft in de kracht en noodzaak van goede voeding voor een leefbare wereld. Wij zetten dit geloof om in actie door het ontwikkelen, produceren en distribueren van duurzame levensmiddelen en het dagelijks inspireren van duizenden mensen tot het maken van bewuste keuzes met betrekking tot hun voeding. Onze producten zijn biologisch en worden geproduceerd met respect voor de aarde. Zo dragen ze bij aan een hogere biodiversiteit, betere bodemkwaliteit, hebben minder impact op het klimaat én ze zijn gezonder.

Mede door de transitie naar zo veel mogelijk biologisch in het assortiment van Consenza, bieden wij een keuze voor de glutenvrije consument met impact voor jezelf, jouw omgeving en onze toekomst.

 

”Consenza gelooft dat een glutenintolerantie geen belemmering hoeft te zijn om lekker en verantwoord te eten.”

 

Nu Consenza onderdeel is van de Smaakspecialist, zullen de producten zo veel mogelijk verduurzaamd worden. Daar waar mogelijk worden niet-biologische ingrediënten vervangen door biologische ingrediënten, uiteraard zonder verlies van kwaliteit en smaak. Hierdoor verkleinen we de impact die de producten hebben op de aarde.

Inmiddels is 25% van het Consenza assortiment al biologisch. Daarnaast zijn wij continue bezig met de vermindering van suiker, allergenen en E-nummers om zo Consenza door te ontwikkelen tot de meest smaakvolle én verantwoorde keuze binnen het glutenvrije schap.

 

B CORP

De inspanningen van de Smaakspecialist op het gebied van duurzaamheid zijn erkent met een BCorp certificaat. B Corp staat voor Benefit Corporation. Gecertificeerde B Corps zijn bedrijven die doel en winst met elkaar in balans brengen. Een B Corp wordt omschreven als een onderneming die de impact (over)weegt die zijn beslissingen op medewerkers, klanten, leveranciers, community en milieu hebben. Het is community van leiders van meer dan 5000 bedrijven in zo’n 80 landen met één gezamenlijk doel; ze zijn de drive achter een wereldwijde beweging van mensen die hun business inzetten als kracht om goed te doen voor de wereld.

 

Dit maakt Consenza de beste keuze voor de glutenvrije en bewuste consument: veilig voor je eigen gezondheid én beter voor de aarde en de toekomst!

 

Meer informatie over duurzaam en sociaal ondernemen?

Klik hier: DUURZAAM EN SOCIAAL ONDERNEMEN