Ga terug
pecan_broodjes_met_peer

Glutenvrije pecanbroodjes met peer

Dit herfstige recept van Judith is perfect voor deze tijd van het jaar. Deze Glutenvrije pecanbroodjes met stukjes peer heeft ze gemaakt met het bladerdeeg van Consenza.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang snack
Keuken Nederlands
Porties 6 broodjes

Benodigdheden

  • 1 deegroller
  • 1 kwastje
  • 1 keukenmachine/hakmachine

Ingrediƫnten
  

  • 1 pak glutenvrij bladerdeeg van Consenza
  • 200 gram pecannoten ongezout
  • 1 el donker bruine basterdsuiker
  • 1,5 el maple syrup
  • 1 snufje zout
  • 1 ei
  • 1 peer
  • 1 tl kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Snijd de peer in blokjes. Meng de blokjes peer met de kaneel.
  • Vermaal 150 gram pecannoten in de keukenmachine. Niet te fijn, het moet geen meel worden. Voeg de bruine basterdsuiker, maple siroop en snufje zout toe en vermaal kort mee.
  • Rol de blaadjes bladerdeeg licht uit, zodat het dunner wordt.
  • Snijd het bladerdeeg aan 2 kanten 2 cm in.
  • Leg in het midden 1 eetlepel pecannotenmengsel. Leg daarop een paar blokjes peer.
  • Maak de pecanbroodjes dicht. Leg de strookjes 1 voor 1 over elkaar, dan krijg je een soort vlecht.
  • Klop het ei los en smeer de pecanbroodjes in met ei.
  • Bak de pecanbroodjes in 25 minuten gaar.
  • Maak de broodjes voor het serveren af met stukjes pecannoten en maple siroop.

Notities

Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur Judith - Ik eet vrij. Op zoek naar meer glutenvrije inspiratie? Probeer eens een glutenvrije cheesecakebites of een Valentijns tompoucen.
Trefwoord bladerdeeg, glutenvrij, pastry, pecan, pecannoten, peer