Ga terug
Glutenvrije appelcake

Glutenvrije appelcake met stroopwafel

Ook zo’n fan van heerlijke Hollandse stroopwafels? Dan moet je ook echt eens deze glutenvrije appelcake met stroopwafel proberen! Super lekker en ook nog eens glutenvrij! Gemaakt met de glutenvrije stroopwafels van Consenza.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Porties 8 personen

Benodigdheden

  • Cakevorm
  • Mengkom

Ingrediënten
  

  • 1 pak Consenza stroopwafels
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
  • 175 gram appelmoes (suikervrij)
  • 70 ml kokosolie (gesmolten)
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 2 tl kaneelpoeder
  • karamelsaus
  • karamelblokjes
  • amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Meng de meel, appelmoes, kokosolie, eieren en kaneel tot één beslag.
  • Snijd de appel in kleine blokjes en de stroopwafels in kleine stukjes.
  • Voeg de appelstukjes en stroopwafels toe aan het beslag en giet het in een cakevorm. (Je kan er ook voor kiezen de topping nu mee te bakken in de oven zonder de saus, zodat het er straks niet af valt)
  • Zet de cake voor 45 minuten in de oven.
  • Als de cake klaar is dan laat je hem wat afkoelen. Tip! Prik met een schone satéprikker in de cake. Als de prikker er schoon uitkomt dan weet je dat de cake helemaal gaar is.
  • Besprenkel de cake met karamelblokjes, amandelschaafsel, karamelsaus en wat extra stukjes stroopwafel.

Notities

Tip: je kunt voor deze glutenvrije appelcake ook de Consenza stroopwafels gezouten karamel gebruiken voor een bijzondere twist. Of bestrooi de glutenvrije appelcake lekker met pecan noten!
Deze glutenvrije appelcake is gemaakt door onze ambassadeur Fenna. Fan van stroopwafels? Bekijk dan ook zeker eens onze stroopwafel cheesecake bites.
Trefwoord appelcake, cake, dessert, gluten-free, glutenvrij