Ga terug
glutenvrij bananenbrood

Glutenvrij bananenbrood

Probeer dit heerlijke recept voor een glutenvrij bananenbrood met honing en walnoten. Klinkt toch heerlijk?!
Porties 12 plakken

Benodigdheden

  • Broodvorm
  • bakpapier

Ingrediënten
  

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen gepureerd + 1 als decoratie door de helft
  • 2 grote eieren
  • 60 ml plantaardige olie bijv. zonnebloemolie of kokosolie
  • 100 g honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g glutenvrij havermeel (Consenza gemalen havervlokken)
  • 100 g amandelmeel
  • 12 tl baking soda
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 g gehakte walnoten

Instructies
 

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een broodvorm van 22x12 cm licht in en bekleed met bakpapier.
  • Meng in een grote kom de gepureerde bananen, eieren, olie, honing en vanille-extract tot een glad mengsel.
  • Meng in een aparte kom het havermeel, amandelmeel, baking soda, bakpoeder, zout en kaneel.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan het natte mengsel en roer tot alles goed gecombineerd is. Spatel de gehakte walnoten door het beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide broodvorm en strijk de bovenkant glad. Leg hier de in de lengte gesneden bananen op. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.
  • Laat het bananenbrood 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal het vervolgens uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
  • Geniet van dit heerlijke glutenvrije bananenbrood met walnoten en honing als ontbijt of tussendoortje!