Verwarm de oven voor op 180 graden;
Snijd de blaadjes Consenza bladerdeeg doormidden;
Maak gaatjes in het bladerdeeg met een vork. Herhaal dit bij al het bladerdeeg. Door deze gaatjes zal het bladerdeeg niet te veel omhoogkomen;
Bak het bladerdeeg in 10-15 miuten licht bruin en knapperig. Laat het bladerdeeg afkoelen;
Maak ondertussen de banketbakkersroom. Verwarm 400 ml plantaardige melk in een pan;
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje. Voeg de peul en het merg bij de melk en breng aan de kook;
Meng 100 ml, de eidooiers, suiker en de custardpoeder in een kom tot een glad beslag;
Haal het vanillestokje uit de warme melk. Giet een deel warme melk bij het beslag. Roer dit door. Giet daarna het beslag weer terug bij de warme melk;
Verwarm de melk nogmaals en blijf roeren. Het mengsel gaat nu binden en wordt dik. Laat het mengsel 2 minuten doorkoken en blijf roeren;
Leg de banketbakkersroom in een diep bord en dek af met plasticfolie. Druk de plasticfolie op de banketbakkersroom, zodat er geen vel kan ontstaan. Laat de banketbakkersroom helemaal afkoelen;
Meng de poedersuiker, het water en de kleurstof voor de topping. Smeer de helft van de stukjes bladerdeeg in met de rode topping. Leg aan de kant;
Klop de banketbakkersroom voor gebruik weer door;
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en knip een puntje van de zak. Spuit met zigzagbewegingen 2 lagen banketbakkersroom op de blaadjes bladerdeeg (zonder de rode topping). Leg daarop een stuk bladerdeeg met rode topping;
Maak af met toefjes slagroom en Valentijns versiering