Ga terug
Glutenvrije monchoutaart

Glutenvrije monchoutaart

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Nagerecht, zoet
Porties 10 personen

Benodigdheden

  • Taartvorm 18-22 cm + bakpapier (bij een grote vorm wordt de monchou vulling dunner > verdubbel de ingrediënten van de vulling voor een taart van 24 cm)
  • Keukenmachine om koekjes te vermalen
  • Mengkom
  • Mixer
  • Spuitzak +spuitmondje open ster

Ingrediënten
  

Bodem

  • 200 gram Consenza Cinnamon cookies
  • 100 gram roomboter

Monchou vulling

  • 200 ml vloeibare slagroom
  • 1,5 zakje klop-fix (12 gram)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram monchou roomkaas op kamertemperatuur (wikkelverpakking)
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • +/- 200 gram verse aardbeien

Slagroom topping

  • 150 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2-3 el witte basterdsuiker
  • 3 blaadjes glutenvrij bladerdeeg Consenza
  • een paar druppels water en suiker voor de suikerlaag op de hartjes/letters

Instructies
 

Bodem

  • Vermaal de Consenza Cinnamon Cookies in een keukenmachine. Doe de verkruimelde koekjes in een mengkom;
  • Smelt de roomboter en doe bij de koekkruimels. Roer door;
  • Vet een bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem 10 minuten in de koelkast en maak ondertussen de vulling;

Vulling

  • Klop in een kom de slagroom, klop-fix en vanillesuiker stijf;
  • Meng in een andere kom de Monchou en basterdsuiker los;
  • Schep de opgeklopte slagroom bij de Monchou en schep door elkaar tot je geen klontjes meer ziet;
  • Schep het mengsel op de taartbodem;
  • Snijd de kroontjes van de aardbeien. Duw 12 aardbeien in de monchou vulling. Smeer het geheel netjes af;
  • Dek de taart af en zet een nachtje in de koelkast om op te stijven;
  • Haal na het opstijven de ring van de taartvorm. Snijd eventueel los van de randen;
  • Snijd aardbeien in de lengte in plakjes en duw tegen de zijkant van de taart.
    Glutenvrije monchoutaart

Topping

  • Klop in een kom de slagroom, vanillesuiker en basterdsuiker stijf. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit rozen op de taart;
  • Maak de decoratie: verwarm de oven voor op 180 graden en laat 3 blaadjes bladerdeeg ontdooien. Let op, laat het plastic blaadje onder het bladerdeeg zitten, anders plakt het vast aan je aanrecht. Voor het bakken verwijder je het plastic;
  • Snijd met een sateprikker hartjes en/of letters uit Consenza Puff Pastry. Smeer een paar druppels water op het bladerdeeg, prik gaatjes in het bladerdeeg en dip ze in suiker;
  • Bak de decoratie in 10-15 minuten gaar. Laat de hartjes en/of letters afkoelen en duw ze in de slagroomrozen.
    Glutenvrije monchoutaart

Notities

Deel je creatie!

Volg je @consenzaglutenvrij al op instagram? Ga je deze overheerlijke taart maken, vergeet je dan Consenza niet te taggen? Dat zou heel leuk zijn!
Trefwoord aardbeien, bladerdeeg, cinnamon cookies, glutenvrij, glutenvrije monchoutaart, moederdag