Ga terug
Glutenvrije bananencake

Glutenvrije bananencake

Deze glutenvrije havermout bananencake kun je gemakkelijk als ontbijt of tussendoortje eten. Deze cake bevat havermout en vult dus lekker goed!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Ontbijt, snack
Keuken Nederlands
Porties 12 stuks

Benodigdheden

  • Springvorm
  • bakpapier
  • Mixer
  • Keukenmachine
  • 2 Mengkommen

Ingrediënten
  

Cakebeslag

  • 400 gram glutenvrije havermout Consenza
  • 3 grote bananen
  • 350 ml (plantaardige) melk soja of amandel
  • 5 stuks ontpitte zachte dadels Medjoul
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 60 gram walnoten
  • 2 tl kaneel
  • 1 grote snuf zout

Cream cheese topping

  • 300 gram cream cheese plantaardig of lactosevrij
  • 50 gram poedersuiker suikervervanger of 1 el honing
  • 1 tl citroenrasp optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe de havermout, bananen, melk, dadels, bakpoeder, vanille aroma, kaneel en zout in de keukenmachine en laat even draaien tot de dadels vermalen zijn.
  • Hak de walnoten in stukjes. Roer door het mengsel.
  • Mix de eieren schuimig in een andere kom.
  • Roer de eieren door het havermoutmengsel.
  • Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Stort het beslag in de vorm.
  • Bak de cake in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Laat de cake afkoelen na het bakken.
  • Maak de topping door de ingrediënten goed te mengen. Smeer over de afgekoelde cake.

Notities

*TIP! Gebruik de helft van alle ingrediënten (wel 2 eieren) en bak een kleinere taart in een vorm van 20 cm. Bak de taart dan in 45 minuten gaar.
Trefwoord bananenbrood, bananencake, Consenza, glutenvrij, havermout