Glutenvrije tarte aux profiteroles - soesjestaart
Tarte aux profiteroles betekent in het Nederlands een taart met soesjes. Je kan zelf aan de bak gaan en ook nog eens de soesjes zelf maken, maar de taart maken met glutenvrije soesjes uit de winkel zijn net zo lekker. En deze Glutenvrije tarte aux profiteroles is vrij eenvoudig te maken met kant-en-klare mini slagroomsoesjes van Consenza.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Rusttijd 2 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 3 uur uur 35 minuten min
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Bodem
- 120 gram glutenvrij bakmeel
- 40 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 1 snufje zout
- 1 theelepel boter om de vorm mee in te vetten
Chocoladelaag
- 200 gram melkchocolade
- 200 ml slagroom verse
Topping
- 100 gram pure chocolade
- 1 pak glutenvrije mini slagroomsoesjes van Consenza
- 100 ml slagroom
- 1 theelepel kristalsuiker
- 1 eetlepel mascarpone kun je eventueel weglaten
Haal de glutenvrije slagroomsoesjes uit de vriezer.
Meng alle ingrediƫnten voor de bodem en kneed dit tot een bol. Leg het beslag minimaal 15 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de taartvorm in en verdeel het deeg over de vorm. Is het deeg niet goed te rollen met de deegroller, verdeel het beslag dan met je vingers/lepel.
Bak de bodem blind. Doe dit door bakpapier op taartbodem te leggen en daarop 1 cm rijst. Hierdoor komt de bodem niet omhoog tijdens het bakken.
Bak de bodem in 25 minuten gaar. Laat de bodem daarna afkoelen.
Smelt de melkchocolade au-bain marie. Voeg daar 200ml slagroom aan toe en roer goed door.
Giet de gesmolten chocolade op de taartbodem.
Verdeel de glutenvrije slagroomsoesjes over de chocolade. Druk ligt aan.
Smelt daarna de pure chocolade au-bain marie. Versier de taart met sliertjes gesmolten pure chocolade.
Laat de taart minimaal 1,5 uur uitharden in de koelkast.
Klop daarna de slagroom met de suiker stijf en maak toefjes tussen de soesjes.
Trefwoord gluten-free, glutenvrij gebak, slagroomsoesjes, soesjestaart, tarte aux profiteroles