Ga terug
glutenvrije appeltaart

Glutenvrije appeltaart

Een overheerlijke glutenvrije appeltaart. De appeltaart is en blijft de meest gegeten taart. De bodem is gemaakt van havervlokken van Consenza. Wil je zien weten hoe je deze glutenvrije appeltaart maakt? Lees snel verder.
Gang Tussendoortje
Porties 1 taart (18 cm)

Benodigdheden

  • Taartvorm 18 cm
  • bakpapier

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 200 gram Consenza havervlokken
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 75 gram plantaardige boter
  • 1 el kaneel
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 snufje zout

Vulling

  • 600 gram appels bijv. Jonagold of Pink Lady
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el kaneel
  • 2 el rozijnen
  • 1 el amandelschaafsel of andere stukjes noot

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Heb je een hele krachtige oven, zet hem dan wat lager.
  • Smelt de plantaardige boter. Meng alle ingrediĆ«nten voor de bodem. Zet het beslag een half uur in de koelkast.
  • Bekleed bakvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm. Houd ongeveer 3 eetlepels over voor de topping. Met een natte lepel kan je het beslag makkelijker verdelen en aanduwen.
  • Schil de appels en snijd ze in plakjes.
  • Verwarm een beetje boter in de pan. Voeg de basterdsuiker toe en roer door. Voeg de appelstukjes toe en verwarm ongeveer 5 minuten. De suiker gaat karamelliseren. Voeg op het laatst de rozijnen toe en roer door.
  • Verdeel de appelschijfjes over de taartbodem. Druk licht aan.
  • Verdeel het overgebleven beslag over de appels. Maak af met amandelschaafsel.
  • Bak de taart in 40 minuten gaar. Haal de taart uit de vorm als hij helemaal is afgekoeld.
Trefwoord appels, Appeltaart, Glutenvrije taart, havermout