Glutenvrije bananencake met havermout

Havermout is toch van nature glutenvrij?

Dat klopt, havermout is van nature glutenvrij. Het is alleen vaak ‘besmet’ met gluten. Dit komt doordat haver vaak wordt geoogst, getransporteerd of bewerkt in een omgeving waar graansoorten bewerkt worden die wel gluten bevatten. Havermout wordt hierdoor door de Europese wetgeving gezien als een glutenbevattende graansoort. Kies er altijd voor om havermout te kopen met glutenvrije logo. Dan weet je zeker dat je een 100% glutenvrij product gebruik. We leggen je graag verder uit wat de glutenvrije haverproducten van Consenza zijn.

 

De nieuwe glutenvrije haverproducten van Consenza

Judith gebruikte voor het recept van de glutenvrije bananencake de glutenvrije havermout van Consenza. Sinds kort heeft Consenza glutenvrije havermout, havervlokken en haverzemelen in het assortiment. Als je Judith langer volgt, dan weet je dat ze heel veel bakt met glutenvrije haverproducten. Ideaal voor de glutenvrije keuken. Niet alleen om mee te bakken, maar ook om te eten in je yoghurt of om granola van te maken. De glutenvrije havermout, havervlokken en haverzemelen shop je in onze foodshop!

 

De glutenvrije haverproducten zijn ideaal bij het bakken in de glutenvrije keuken. De havermout in deze luchtige glutenvrije bananencake is niet alleen lekker, maar ook nog eens verantwoord. De nieuwe glutenvrije haverproducten zijn namelijk allemaal biologisch. Goed voor jezelf en goed voor de wereld! Ook is aangetoond dat bèta-glucaan van haver het bloedcholesterol kan verlagen/verminderen bij een dagelijkse inname van 3g bèta-glucaan van haver. Een echt power product dus!

 

Glutenvrije_bananencake_havermout

 

Glutenvrije bananencake

Glutenvrije bananencake

Deze glutenvrije havermout bananencake kun je gemakkelijk als ontbijt of tussendoortje eten. Deze cake bevat havermout en vult dus lekker goed!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Ontbijt, snack
Keuken Nederlands
Porties 12 stuks

Benodigdheden

  • Springvorm
  • bakpapier
  • Mixer
  • Keukenmachine
  • 2 Mengkommen

Ingrediënten
  

Cakebeslag

  • 400 gram glutenvrije havermout Consenza
  • 3 grote bananen
  • 350 ml (plantaardige) melk soja of amandel
  • 5 stuks ontpitte zachte dadels Medjoul
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 60 gram walnoten
  • 2 tl kaneel
  • 1 grote snuf zout

Cream cheese topping

  • 300 gram cream cheese plantaardig of lactosevrij
  • 50 gram poedersuiker suikervervanger of 1 el honing
  • 1 tl citroenrasp optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe de havermout, bananen, melk, dadels, bakpoeder, vanille aroma, kaneel en zout in de keukenmachine en laat even draaien tot de dadels vermalen zijn.
  • Hak de walnoten in stukjes. Roer door het mengsel.
  • Mix de eieren schuimig in een andere kom.
  • Roer de eieren door het havermoutmengsel.
  • Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Stort het beslag in de vorm.
  • Bak de cake in het midden van de oven in 60 minuten gaar. Laat de cake afkoelen na het bakken.
  • Maak de topping door de ingrediënten goed te mengen. Smeer over de afgekoelde cake.

Notities

*TIP! Gebruik de helft van alle ingrediënten (wel 2 eieren) en bak een kleinere taart in een vorm van 20 cm. Bak de taart dan in 45 minuten gaar.
Trefwoord bananenbrood, bananencake, Consenza, glutenvrij, havermout

Dit recept is gemaakt door onze ambassadeur Judith – Ik eet vrij. Op zoek naar meer glutenvrije inspiratie? Probeer eens een glutenvrije cheesecakebites of een Valentijns tompoucen.